Jesu li Messi i Suarez najbolji napadački dvojac ikada u La Ligi?

Statistika dovoljno govori

Jesu li Messi i Suarez najbolji napadački dvojac ikada u La Ligi?

Argentinski i urugvajski napadač Leo Messi i Luis Suarez postali su u posljednjim godinama fantastičan napadački dvojac.

Barcelona s njima dvojicom u napadu izgleda kao nezaustavljiva napadačka mašina, a brojke dovoljno govore o tome kako se dobro razumiju u napadu.

Katalonska ekipa je na Twitter računu objavila statistiku pomenutog dvojca otkad je Suarez na ljeto 2014. godine pojačao ekipu sa Camp Nou stadiona, a ona je zaista impresivna.

U prvoj zajedničkoj sezoni Messi je postigao 43, a Suarez 16 golova. Kasnije je Messi bio strijelac 26, a Suarez čak 40 golova, da bi sezonu poslije Argentinac postigao 37, a Urugvajac 29 golova. U sezoni prije ove Messi je pogodio 34 puta, a Suarez 25, dok je ove sezone omjer 16-12 u korist Argentinca. Inače, riječ je samo o golovima postignutim u La Ligi.

Je li ovo najbolji napadački dvojac koji ste gledali u španskom prvenstvu? Procijenite sami...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi