Miralem Pjanić devedeseti najskuplji, Messi sedmi, Ronaldo jedva u Top 20
(Foto: EPA) Bh. veznjak je tako vrijedniji od Donnarumme, Kessieja, Otamendija, Tonija Kroosa, Lucasa Hernandeza...

CIES objavio novu listu 100 najskupljih igrača svijeta

Miralem Pjanić devedeseti najskuplji, Messi sedmi, Ronaldo jedva u Top 20

Istraživačka grupa "Fudbalski opservatoriji" uglednog Međunarodnog centra za studije sporta (CIES) objavila je prvi sedmični post u novoj godini i donijela nove procjene vrijednosti najboljih igrača liga petice.

Prema ekskluzivnom algoritmu CIES-ovog Fudbalskog opservatorija, trenutno najskuplji i najvrijedniji igrač svijeta je mladi PSG-ov fenomen Kylian Mbappe čija se vrijednost procjenjuje na 218.5 miliona eura.

Na drugom mjestu je Harry Kane sa vrijednošću od 200.3 miliona eura, dok je treći Neymar koji prema CIES-ovoj listi vrijedi 197.1 miliona eura.

Slijede Cityjev Raheem Sterling (185.9 miliona eura), Mohamed Salah (184.3 miliona eura), Paulo Dybala (171.9) miliona eura, te Lionel Messi koji vrijedi 171.2 miliona eura.

Često osporavani napadač Manchester Uniteda Romelu Lukaku se našao na osmoj poziciji sa vrijednošću od 162 miliona eura, dok Philippe Coutinho vrijedi pet miliona eura manje. Top 10 zatvara Cityjev Leroy Sane (156.1 milion eura).

Zanimljivo je da se Cristiano Ronaldo našao tek na 19. mjestu ove liste, prema kojoj vrijedi 127.2 miliona eura, pa su tako od njega vrijedniji Eden Hazard, Paul Pogba, Bernardo Silva, Roberto Firmino...

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Jedini bh. fudbaler na ovoj listi je Miralem Pjanić koji je zauzeo 90. mjesto i vrijedi 58.6 miliona eura.

Kompletnu listu CIES-ovih 100 najskupljih igrača svijeta možete pogledati na OVOM linku.

Top Komentari

Babo
Koja glupost je ovo pa to je strašno!!!
35 1
meho
hazard bi trebo bit najmanje u top 4
18 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi