Jesu li Salihamidžić i društvo konačno našli pravog čovjeka za Bayern?
Težak je posao pred sportskim direktorom kluba Hasanom Salihamidžićem (Foto: EPA)

Fudbaleri bi bivšeg saigrača za trenera

Jesu li Salihamidžić i društvo konačno našli pravog čovjeka za Bayern?

M. Šljivak

Minhenski Bayern u potrazi je za novim trenerom. Privremeni trener Jupp Heynckes odlazi u zasluženu penziju nakon što je došao kao zamjena za Carla Ancelottija koji je dobio otkaz u oktobru.

Trenerska klupa Bayerna je itekako privlačna. Mnoga imena povezuju se sa bavarskim velikanom, a među njima su Jurgen Klopp, Thomas Tuchel, Mauricio Pochettino...

Međutim, posljednjih dana se u njemačkim medijima sa klupom bavarskog tima povezuje i legendarni fudbaler ovog tima Philipp Lahm.

Nekadašnji kapiten Bayerna je na kraju prošle sezone završio karijeru, ali nije otišao daleko od bavarskog giganta. Na klupi bi ga rado vidjeli i igrači, što je potvrdio Thomas Muller.

"Philipp je neko ko je sigurno u mislima rukovodstva Bayerna. Smatram da ima neophodno iskustvo da vodi klub. Poznaje dobro situaciju, živi Bayern i sigurno da bi ga svi rado vidjeli ponovo u klubu", istakao je Muller.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Lahm je karijeru završio sa više od 500 odigranih utakmica, a osvojio je osam titula Bundeslige, Ligu prvaka i šest trofeja u Kupu.

Klupsko rukovodstvo ispred kojeg pregovore sa trenerima vrši sportski direktor Hasan Salihamidžić trebalo bi uskoro da imenuje novog trenera, ali za sada pravih informacija o novom treneru Bayerna još uvijek nema.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi