Jesus: Znam kako možemo zaustaviti Ronalda
FOTO: EPA

Trener Sportinga

Jesus: Znam kako možemo zaustaviti Ronalda

Sporting će sutra na "Jose Alvalade" stadionu u Lisabonu ugostiti Real Madrid. 

Za Cristiana Ronalda ovo će ujedno biti i povratak na mjesto gdje je započeo profesionalnu karijeru, a sada kada nastupa za Real bit će najveća opasnost po gol Sportinga. 

Trener lisabonskog kluba Jorge Jesus uoči utakmice ne krije da je spremio plan da neutrališe najveću zvijezdu Reala. 

"Ronaldo je rođen da daje golove, po čemu nema premca, ali mislim da postoje načini da se zaustavi. Ključ je u tome da cijeli moj tim mora da bude homogen. Naravno da mogu to da spremim, da mu smanjimo prostor, kao što je bio slučaj u Madridu", kazao je Jorge Jesus za sportski list Marca. 

Jesus dodaje da Real Madrid ne može iznenaditi Sporting.

"Neće ništa biti drugačije, Real ništa novo ne može da smisli. Poznajemo se jako dobro i znaju da nismo ekipa koju mogu olako shvatiti", poručio je Jesus.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Utakmica između Sporinga i Reala igra se sutra s početkom u 20:45 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi