Jimenez je penale pucao žmireći sve do sinoć, a onda je uslijedila VAR sabotaža

Sevilla prošla dalje

Jimenez je penale pucao žmireći sve do sinoć, a onda je uslijedila VAR sabotaža

Admin Čaušević

Sevilla je s minimalnih 1:0 pobijedila Wolverhampton i plasirala se u polufinale Europa lige, međutim ovaj meč je mogao otići i u drugom smjeru. 

Pri rezultatu 0:0 engleski tim je imao penal, međutim Raul Jimenez se nije proslavio, međutim dojam je da je VAR tehnologija sabotirala sjajnog Meksikanca.

Odlični napadač je do sinoć penale izvodio žmireći jer je uspio realizovati 21 uzastopni udarac sa bijele tačke, ali sinoć je njegovoj seriji došao kraj.

Jimenez je kao i obično krenuo da puca, ali je Bono uspio odbraniti njegov udarac. Ipak, pitanje je da li je marokanski golmanstajao na liniji.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Kao što se može vidjeti na naslovnoj fotografiji u pitanju su centimetri. Sudija Orsato nije dobio nikakvu signalizaciju iz VAR sobe pa nije bilo ni odluke o ponavljanju.

Top Komentari

BaboBih
Ovo za golmana je bezveze gledati, radi se o milimetar dva.. to nije nista. Ali ovaj sto glavom izbija loptu je uletio u 16 prije nego sto je Jimenez sutao penal. Tako da je tu VAR debelo pogrijesio/zmirio
6 0
red devil mo
I igrač koji je nakon odbrane penala izbio loptu glavom ušao je u šesnaest prije vremena.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi