Pirlo odabrao napadača za 'svoj' Juventus

Kraj nedoumica

Pirlo odabrao napadača za 'svoj' Juventus

Kako prenose mediji iz Italije novi trener Juventusa Andrea Pirlo odabrao je napadača za 'svoj' Juve'.

U konkurenciji za napad Stare dame u proteklih nekoliko sedmica bilo je par imena, barem prema medijima, a Pirlo je dao konačnu riječ - Raul Jimenez.

Riječ je o napadaču koji igra fantastičnu sezonu u dresu Wolverhaptona.

Meksikanac je u sezoni odigrao 54 utakmice i postigao čak 27 golova. Treba reći i to da sezona za njega još nije završena jer večeras Wolverhampton igra četvrtfinalni meč Evropa lige protiv Seville.

Osim Jimeneza, s Juventusom se posljednjih sedmica, kada je napad u pitanju, povezivalo još nekoliko imena, a u prvom redu Poljak Arkadiusz Milik.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, čini se kako je novi trener donio konačnu odluku i da će Stara dama uskoro krenuti u lov na nimalo jeftino pojačanje. 29-godišnji napadač po Transfermarktu vrijedi 40 miliona eura, ali pretpostavlja se da će Wolvesi tražiti i više novca.

Inače, do sada je jedini klasični napadač u Juventusu bio Gonzalo Higuain, ali nakon loše sezone za njega je avantura u Torinu završena.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi