Prvi fudbaler na kojeg su Arapi uložili ozbiljan novac: "Ne spavam, samo se opijam, žena me napada"

Slava mu je pomutila razum

Prvi fudbaler na kojeg su Arapi uložili ozbiljan novac: "Ne spavam, samo se opijam, žena me napada"

A. Čaušević
Teme:

Njegov transfer je označio dolazak petrodolara u Evropu. Bogati šeici sa arapskog poluostrva su već dugi niz godina u evropskom fudbalu. Ušli su su Manchester City, a postepeno i u druge klubove Starog kontinenta poput PSG-a ili Newcastle Uniteda.

Imao je 21 godinu kada su Arapi tipovali na njega da će biti vrhunski igrač. Na njega su uložili i svoj prvi ozbiljan novac. Međutim, vrijeme je pokazalo da su promašili.

Bilo je ljeto 2008. godine kada je Abu Dhabi United Group kompanija preuzela Manchester City. Joao Alves de Assis Silva poznatiji kao Jo je postao prvo pojačanje i plaćen je tada ogromnih 24 miliona eura. Stigao je iz CSKA.

Početak je bio obečavajući, zabio je već u debiju protiv Chelseaja, ali je ubrzo nestao sa scene pa je već nakon jedne polusezone otišao u Everton na posudbu.

Manchester City je 2008. godine Joa platio tada ogromnih 24 miliona eura

Uslijedila je još posudba u Galatasaray, a zatim povratak među Građane gdje je pod vodstvom Roberta Mancinija osvojio FA Cup. Upisao je ukupno 42 nastupa i postigao šest golova.

Karijeru je počeo u Corinthinasu. Tada je sa Carlsom Tevezom i Javierom Mascheranom osvojio titulu prvaka Brazila. To mu je kao tinejdžeru omogućilo transfer u CSKA, a zatim i Manchester Ctiy.

Oglasi

"Počeo sam gubiti kontrolu kada sam otišao u Rusiju. Počeo sam piti. Umjesto da izađem jednom sedmično, izalazio sam tri, četiri puta. Nisam spavao."

[instagram]https://www.instagram.com/p/Ccnq9luu2F8/[/instagram]

"Kad sam se oženio, smirio sam se. Ali onda dolaze slava, novac, i osjećate potrebu da radite neke stvari. Tu počinju problemi. Kod kuće sam se svađao i želio sam da izlazim."

"Supruga se svađala sa mnom, a ja sam opet izlazio. I tamo sam bio usamljen, i razmišljao sam loše, radio sam pogrešne stvari. Sve je to dugo trajalo."

"Kada sam dotakao dno? Kad sam propustio neke treninge nakon što sam cijelu noć bio vani. Propuštao sam avione nakon pijanstva. Za svim stvarima žalim, jer sam profesionalni fudbaler. Srećom, nikada nisam rizikvao smrt u saobraćajnoj nesreći", ispričao je Brazilac.

Tri godine je igrao za Atletico Mineireo zajedno sa svojim idolom Ronaldinhom. Tada je igrao svoj najbolji fudbal i osvojio je Copa Libertadores.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CmOn6sYugMT/[/instagram]

Potražite više informacija na temu Premier league:

Poslije toga je išao za novcem. Igrao je u Japanu, Kini, Emiratima, Saudijskoj Arabiji. Jo je ovih dana proslavio svoj 36. rođendan i alkohol je davno ostavio iza sebe.

Svojevremeno najskuplji igrač Premiershipa je danas totalno pao u zaborav i mnogi ga se ne sjećaju. Čak je odnedavno i bez kluba, a sreću pronalazi u druženju sa svojim sinom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi