Joachim Loew stavio "tačku na i" na svoju budućnost

Dugogodišnji selektor Njemačke

Joachim Loew stavio "tačku na i" na svoju budućnost

Admin Čaušević

Joahcim Loew će nakon 15 godina napustiti reprezentaciju Njemačke. Bit će to po završetku predstojećeg Evropskog prvenstva. 

Za Loewa se znalo da će nakon deceniju u pol napustiti Elf zbog čega se proteklih mjeseci povezivao sa mnogim evropskim velikanima, prije svih Real Madridom i Barcelonom.

Na press-konferenciji iskusni trener je odlučio da stane u kraj svim špekulacijama, kazavši da od sljedeće sezone neće voditi niti jedan klub.

"Neću voditi niti jedan klub od ovog ljeta. Za mene se ništa neće promijeniti", kazao je Loew čiji je najveći uspjeh u karijeri osvojeno Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

Loewa će naslijediti Hansi Flick, a nagađalo bi se da bi mogao preuzeti jedan od dva najveća španska kluba, ali od toga neće biti ništa.

Ovaj 61-godišnjak je posljednji klupski angažman imao još 2004. godine na klupi Austrije iz Beč. Još je radio u Stuttgartu, Fenerbahceu, Karlsrueu, Adanasporu i Tirolsporu.

Oglasi

Iako je sezone tek završilo do sada je viđen značajan broje trenerskih promjena. Nagelsmann je u Bayernu, Allegri u Juventusu, Mourinho u Romi, bez angažamana su ostali Zidane i Conte te sigurno slijedi uzbudljivi period.

Inače, Loew je već ranije objavio spisak za Evropsko prvenstvo, a svakako najveći novitet je povratak dvojice "veterana" Thomasa Muellera i Matsa Hummelsa.

"Odigrali su dobru sezonu i odlučili smo ih vratiti. Mogu donijeti dosta ekipi svojim liderstvom. Znaju način na koji razmišljamo", rekao je Low.

Poziv u reprezentaciju je iznenađujuće dobio napadač Monaca Kevin Volland.

"Željeli smo imati različite vrste napadača. Odlučili smo se za Vollanda nakon što smo vidjeli šta je radio u Francuskoj ove sezone. Fizički je jak i prijetnja je po gol. Može nam pomoći".

Njemačka se nalazi u grupi F zajedno sa selekcijama Portugala, Mađarske i Francuske.EP otvaraju 15. juna duelom na Allianz Areni u Minhenu protiv Francuske, a zatim im slijede dueli sa Portugalom i Mađarskom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi