Selektoru Njemačke žao što Ter Stegen ne ide na EP, ali Nijemci otkrili pravu istinu iza svega

Joachim Low ga nije pozvao

Selektoru Njemačke žao što Ter Stegen ne ide na EP, ali Nijemci otkrili pravu istinu iza svega

E. Čaušević

Selektor Njemačke, Joachim Low, danas je objavio spisak igrača na koje će računati na Evropskom prvenstvu.

Ljubitelji fudbala s nestrpljenjem očekuju početak Evropskog prvenstva gdje nas sigurno očekuje mnogo sjajnih mečeva. Selektori ekipa koje su izborile plasman na Euro objavljuju spisak igrača, a da nas je to uradio i Low.

Selektor Njemačke objavio je spisak na kojem se nalazi 26 imena, a u reprezentaciju se nakon kraće pauze vraćaju Thomas Muller i Mats Hummels.

Međutim, u posljednji trenutak sa spiska je "otpao" golman Barcelone, Marc-Andre ter Stegen, koji je ove sezone bio u jako dobroj formi u katalonskom klubu.

No, nakon meča protiv Celte koji je Barca igrala u nedjelju saopšteno je da Ter Stegen mora na operaciju koljena i da je primoran da propusti nastup na Evropskom prvenstvu.

Na današnjoj press konferenciji Low je izjavio da mu je žao što Ter Stegen neće biti dio reprezentacije na Euru.

"Žao nam je što nas je Ter Stegen obavijestio o svojoj povredi. To je tužno i za nas i za njega jer je posljednjih godina u Barci pružao sjajne partije. Nažalost, neće moći ići na Euro, ali tu je Neuer. Imamo dva velika golmana kojima možemo vjerovati", rekao je Low.

Međutim, javnost u Njemačkoj danas piše da to i nije toliko pogodilo Lowa jer je Neuer ionako prvi izbor, ali i da sumnjaju da je Ter Stegen morao tako hitno na operaciju kao što to tvrdi.

Ter Stegen je i ranije govorio da nije zadovoljan minutažom u reprezentaciji i činjenicom da je rezerva Neueru. Zbog toga mnogi vjeruju da je namjerno odlučio da propusti Evropsko prvenstvo i da bude spreman za početak nove sezone s Barcelonom.

Bild piše da je Ter Stegen od katalonskog kluba dobio instrukcije da je važnije da sada operiše koljeno i spremi se za sezonu, nego da ide na EP i sjedi na klupi i propusti početak sezone Barce.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

miki30
Ne kaki te sa tim nekakvim nebulozama!
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi