Raskol u selekciji Njemačke pred Euro: Pobuna igrača, posebno onih iz Bayerna
Foto - EPA

Low u problemu

Raskol u selekciji Njemačke pred Euro: Pobuna igrača, posebno onih iz Bayerna

M. Šljivak

Evropsko prvenstvo bit će posljednje veliko takmičenje koje će Joachim Low odraditi kao selektor reprezentacije Njemačke.

Nakon 15 godina ovaj 61-godišnji stručnjak napušta klupu Elfa, a pred ovaj Euro Low se suočio sa problemom kakvog ranije vjerovatno nije imao.

Kako navodi Bild, reprezentativci Njemačke nisu baš oduševljeni taktikom koju selektor namjerava koristiti na Evropskom prvenstvu.

Posebno se to odnosi na sistem igre kojeg je planirao Low. Imao je namjeru da koristi sistem 3-5-2, ali igrači nisu previše sretni zbog toga.

Najviše su glasni igrači iz Bayerna. Oni su navikli da igraju sistem sa četiri igrača u zadnjoj liniji, ali i većina drugih fudbalera je uvjerena da bi mnogo bolje igrali sa četiri igrača nazad.

Low je suočen sa velikim otporom unutar ekipe i vidjet ćemo hoće li iskusni stručnjak poslušati fudbalere u ovom slučaju.

Njemačka je jedan od domaćina Evropskog prvenstva, a svoje utakmice grupne faze Elf će igrati na Allianz Areni u Minhenu.

Grupa im je veoma teška, pa će igrati sa aktuelnim prvacima Francuzima, Portugalcima i Mađarima.

Nijemci Euro otvaraju 15. juna duelom protiv Francuske, četiri dana kasnije igraju protiv Portugala, a grupni dio takmičenja završavaju utakmicom 23. juna protiv Mađarske.

Top Komentari

makelele
Nazvati Löwa strucnjakom je degutantno. On nije ni S od strucnjaka.
5 23

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi