Njemačka ne želi cijepiti igrače tokom Evropskog prvenstva, doktor objasnio zašto

Savez odlučio

Njemačka ne želi cijepiti igrače tokom Evropskog prvenstva, doktor objasnio zašto

E. Škorić

Njemački nogometni savez odlučio je da igrači neće biti cijepljeni tokom trening kampa ili tokom Evropskog prvenstva.

Ipak, to ne znači da nijedan njemački nogometaš nije cijepljen. Neki od igrača koje je Joachim Low uvrstio na spisak putnika za EP već je uzeo prvu dozu cjepiva, neposredno prije polaska u trening kamp, ali do kraja Evropskog prvenstva (11. juli) neće se cijepiti drugom dozom.

"Ne želimo da igrači imaju nuspojave koje bi mogle utjecati na njihove nastupe tokom turnira", objasnio je Tim Meyer, doktor njemačke reprezentacije.

Druge reprezentacije, poput Poljske, u potpunosti su podržavali cijepljenje i spremni su to uraditi nekoliko puta tokom Evropskog prvenstva.

Što se tiče EP-a, Njemačku čekaju žestoki dueči u "grupi smrti". Svjetski prvaci iz 2014. godine turnir otvaraju 15. juna mečom protiv Francuske u Minhenu, a na istom će mjestu igrati i protiv Portugala 19. juna te Mađarske 23. juna.

Ovo će biti ujedno oproštajni turnir za Joachima Lowa, uspješnog selektora Njemačke, a njega će zamijeniti bivši trener Bayerna Hansi Flick.

Top Komentari

AmarSahin
Nije kao da će im se noge odrezati ako uzmu vakcinu, samo lupaju gluposti.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije