Svi su očekivali da će preuzeti neki klub: Joachim Low pred iznenađujućim angažmanom

Ponovo u ulozi selektora?

Svi su očekivali da će preuzeti neki klub: Joachim Low pred iznenađujućim angažmanom

E. Čaušević

Njemački stručnjak Joachim Low napustio je klupu reprezentacije Njemačke nakon ispadanja na Evropskom prvenstvu.

Njemačka je bila jedan od favorita za osvajanje medalje na Evropskom prvenstvu, ali na kraju ova selekcija je svoj put završila već u osmini finala kada su poraženi od Engleske sa 2:0.

Nakon što su se Nijemci oprostili od Evropskog prvenstva bilo je jasno da Joachim Low neće ostati selektor iako je imao ugovor do kraja 2022. godine.

Low je s njemačkim savezom dogovorio sporazumni raskid saradnje, a umjesto njega selektorsko mjesto preuzeo je Hansi Flick nakon što je napustio Bayern na kraju prošle sezone.

Iskusni njemački stručnjak je na klupi reprezentacije Njemačke bio čak 17 godina. Low je prvo bio pomoćnik, a selektorsko mjesto preuzeo je 2006. godine.

Iako se očekivalo da će se nakon 17 godina okušati u klupskom fudbalu čini se da se to neće desiti jer se u njemačim medijima uveliko špekuliše da će Low ponovo voditi reprezentaciju.

Naime, veliki interes za dovođenje Lowa pokazao je Fudbalski savez Rusije nakon što je Stanislav Čerčesov danas dobio otkaz.

Bild je objavio večeras da je Low glavni kandidat za preuzimanje selektorske pozicije reprezentacije Rusije, a pored njega kao kandidati spominju se još Andre Billas-Boas i Stefan Kuntz.

Low je u trenerskoj karijeri pored Njemačke vodio još Stuttgart, Fenerbahče, Karlsruher, Adanaspor, Tirol i Austriju Beč.

Top Komentari

user1612368054
Novinaru nije Billas,nego Villas Boas.Idi ponovo u školu neznaš ni prepisati.
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi