Muller otvoreno kritikovao Lowovu taktiku

Zbog toga su ispali?

Muller otvoreno kritikovao Lowovu taktiku

E. Škorić

Njemačka je ispala u osmini finala Eura od Engleske nakon što je poražena s 2:0.

Nijemci su bili jedni od favorita za medalju, ali su ipak naišli na kvalitetniju reprezentaciju u prvoj rundi nokaut faze takmičenja.

Joachim Low se tako neslavno oprostio od reprezentacije, a njegovo mjesto zauzeo je bivši trener Bayerna Hansi Flick. Oprostio se i Toni Kroos, a očekuje se da to urade još neki iskusni igrači poput Matsa Hummelsa, Ilkaya Gundogana, ali i Thomasa Mullera.

Ofanzivac Bayerna sada otvoreno kritikuje Lowovu taktiku.

"Naša fiksacija da ne primimo gol koristeći kompaktnu i odbrambenu strategiju čekanja razlog je zašto smo podbacili na Euru", rekao je Müller za DW Sports.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Low je koristio taktiku 3-5-2, što nije odgovaralo mnogim igračima, posebno onima iz Bayerna, a svi su mišljenja da je trebalo da se igra s četvoricom u odbrani.

Bayernovi igrači u reprezentaciji Njemačke su bili Manuel Neuer, Niklas Süle, Serge Gnabry, Leon Goretzka, Joshua Kimmich, Thomas Müller i Leroy Sane.

Top Komentari

Beclija90
Kriva taktika sto si promasio jedan na jedan...
12 0
krems_krems12
Od pocetka eura Low je igrao 3-5-2, na momente 3-4-3. Sta mu je to donijelo u konacnici? Na 4 utakmice primljeno 7 golova. Definitivno je do taktike. U odbrani imas jednog Gintera koji je supalj kao svicarski sir, Gosensa koji je u defanzivi ocajan. Definitivno da su igrali u svojoj prepoznatljivoj formaciji 4-2-3-1 daleko bi bolje prosli. Flick ce ovde kockice posloziti i napraviti jednu pravu masineriju kao sto je bila 2014. godine.
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi