Laporta najavio sastanak sa UEFA i FIFA: Izgubili smo ugled i poštovanje kod njih
Foto - EPA

Najveći favorit za predsjednika Barcelone najavljuje

Laporta najavio sastanak sa UEFA i FIFA: Izgubili smo ugled i poštovanje kod njih

M. Šljivak

Kandidat za predsjednika Barcelone Joan Laporta obećao je da će obaviti sastanke sa čelnim ljudima fudbalskih organizacija.

Laporta smatra da je Barcelona prethodnih godina izgubila uticaj i poštovanje kod krovnih organizacija i on to želi promijeniti kako bi klub ponovo stekao ugled i poštovanje.

"Jedna od prvih stvari koje ću uraditi ako postanem predsjednik je poziv predsjednicima La Lige, Fudbalskog saveza Španije, UEFA i FIFA. Od njih ću tražiti poštovanje koje Barcelona zaslužuje. Toga nismo imali prethodnih godina", rekao je Laporta.

Izbori za predsjednika Barcelone neće biti održani 24. januara kako je planirano. Odgođeni su na neodređeno, a Laporta je veliki favorit za pobjedu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pored njega kandidati za mjesto predsjednika su Victor Font i Toni Freixa.

Treba svakako istaći da je Laporta služio kao predsjednik kluba od 2003. do 2010. godine i sa njim je Barcelone osvojila apsolutno sve.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosnianKingdom
Je li moguće da još nista niste napisali o Prevljaku koji je večeras zabio oba gola u pobjedi nad Anderlechtom
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi