Pao potpis od 100 miliona: Laportina rečenica kao znakovita opomena za Pjanića!

Bh. veznjak briljira na pripremama

Pao potpis od 100 miliona: Laportina rečenica kao znakovita opomena za Pjanića!

Admin Čaušević

Barcelona je do sada angažovala niz fantastičnih fudbala od kojih niti jedan nije zvanično registrovan.

Danas je kao novi član Barcelone predstavljen odlični štoper Jules Kounde, ali dolazak Francuza je pao u sjenu nakon nekih izjava Laporte.

Naime, Laporta je na iznenađenje svih objavio kako je završio posao od 100 miliona dolara te je Barcelonu doveo u mnogo bolju poziciju.

"Prodali smo 25% TV prava i dio Barca Studia za 100 miliona'', kazao je Laporta što će omogućiti registraciju novih igrača.

"Šaljemo poruku optimizma i samopouzdanja. Uradili smo najbolje da sve uključimo. Napravili smo poslove koji će nam omogućiti da registrujemo igrače."

"Radimo na odlascima, ali nije lako", poručio je Laporta.

Oglasi

Upravo posljednja rečenica može jako zabrinuti Pjanića jer se u posljednja 24 sata opet spominje odlazak bez obzira na sjajne pripreme.

Iskusni bh. veznjak bi najradije ostao na Nou Campu što pokazuje i na pripremema jer ima veliku želju da pokaže da ima kvalitet za Barcelone.

Međutim, dolasci brojnih novih igrača kao što su Kessie, Lewandowski i Raphinha jednostavno Barcelonu tjeraju na prodaju.

Kolateralnu štetu bi mogao podnijeti upravo Pjanić koji bi na kraju na ni kriv ni dužan po drugi put morao pakovati kofere.

Nekoliko opcija na stolu

Katalonski list Sport u današnjem izdanju navodi kako postoji i mala mogućnost da 32-godišnji veznjak ostane u Barceloni. To mu je želja, ali morat će da se odrekne velike plate od gotovo sedam miliona eura.

Oglasi

"Miralem Pjanić ima ponude drugih klubova, ali njemu je prioritet ostanak u Barceloni. Za to bi morao znatno smanjiti platu. Xavi će svoju odluku saopštiti tokom sedmice", piše Sport.

Također, ovaj list navodi kako bh. fudbaler ima nekoliko atraktivnih ponuda na stolu.

"Juventus, Napoli i Lazio su zainteresovani da ga dovedu na posudbu. Isto tako, Pjanić ima veliku ponudu iz Saudijske Arabije".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Treba istaći da je Juventusu dovođenje Pjanića opcija broj dva. Po njega će krenuti ako ne uspiju završiti transfer Leandra Paredesa iz PSG-a.

Ekipa iz Saudijske Arabije koja želi bh. fudbalera je Al Nassr. Cifra koju mu nude je osam miliona dolara na godišnjem nivou.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt2
Čekamo komentare (sumnjam najviše na Axela) tipa BANKROT! 1,2,3..SAD
3 3
zilan66
Sinoc mi jedan Arap u Obi centru kaze,ja onog budale Pjanica ,mi mu dajemo 8 miliona a on hoce da sjedi na klupi za 7 miliona.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti