Poznata su imena klubova koji žele Pjanića, najveća ponuda stigla je iz Saudijske Arabije
Foto - Instagram

Bh. veznjak na izlaznim vratima Barceloe

Poznata su imena klubova koji žele Pjanića, najveća ponuda stigla je iz Saudijske Arabije

Midhat Šljivak

Xavi Hernandez ove sedmice će donijeti konačnu odluku o sudbini Miralema Pjanića u Barceloni.

Bh. veznjak pokazao se dobro tokom predsezone, no španski list AS jučer je donio informaciju kako je trener katalonskog tima već odlučio da za Pjanića nema mjesta usprkos pohvalama Xavija i trenerske ekipe.

"Xavi će se uskoro sastati s igračima koje je otpisao i saopštit će im odluku. Među njima su Memphis, Abde i Pjanić", piše list AS.

Katalonski list Sport u današnjem izdanju navodi kako postoji i mala mogućnost da 32-godišnji veznjak ostane u Barceloni. To mu je želja, ali morat će da se odrekne velike plate od gotovo sedam miliona eura.

"Miralem Pjanić ima ponude drugih klubova, ali njemu je prioritet ostanak u Barceloni. Za to bi morao znatno smanjiti platu. Xavi će svoju odluku saopštiti tokom sedmice", piše Sport.

Oglasi

Također, ovaj list navodi kako bh. fudbaler ima nekoliko atraktivnih ponuda na stolu.

"Juventus, Napoli i Lazio su zainteresovani da ga dovedu na posudbu. Isto tako, Pjanić ima veliku ponudu iz Saudijske Arabije".

Treba istaći da je Juventusu dovođenje Pjanića opcija broj dva. Po njega će krenuti ako ne uspiju završiti transfer Leandra Paredesa iz PSG-a.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ekipa iz Saudijske Arabije koja želi bh. fudbalera je Al Nassr. Cifra koju mu nude je osam miliona dolara na godišnjem nivou.

Postoje dakle male šanse za ostanak Pjanića u Barceloni. Sve će biti poznato tokom ove sedmice, ali trenutno je bh. veznjak mnogo bliži odlasku.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

korona
Niste nas odavno obavijestili jesu li Vahi odlucili dat otkaz ili nece jos
6 0
hamdi kurtes
Nek ide u Saudiju,na odvikavanje od alkohola.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi