Laporta od FS Španije dobio smiješnu kaznu za upad u sudijsku svlačionicu

Nakon El Clasica

Laporta od FS Španije dobio smiješnu kaznu za upad u sudijsku svlačionicu

Eldar Ganibegović

U nedjelju je odigran prvi ovosezonski El Clasico u Primeri.

Real Madrid je dočekao Barcelonu i kući ih poslao s tri gola u mreži, bilo je 3:1.

Kraljevski klub je na poluvremenu imao prednost od 2:0 pogocima Benzeme i Valverdea, da bi nadu gostima da mogu makar do boda u 83. minuti vratio Torres.

Ipak, dvije minute nakon toga ulazi Rodrygo i u prvoj minuti sudijske nadoknade postiže gol iz penala za konačnih 3:1.

Sudija Jose Maria Sanchez Martinez je nakon kontakta Erica Garcije i Rodryga uz pomoć VAR tehnologije pokazao na bijelu tačku.

U Barceloni nisu bili zadovoljni suđenjem sudije Sancheza. Posebno je ljut bio predsjednik Joan Laporta koji je to odlučio i pokazati.

Oglasi

Po završetku utakmice Laporta je otišao u sudijsku svlačionicu. Tražio je objašnjenja za određene odluke koje je Sanchez donio.

Naravno, sudac je sve zabilježio u svom izvještaju, a sada je Fudbalski savez Španije odlučio kako da kazni predsjednika Barcelone i dao mu najnižu moguću kaznu od 150 eura.

"Odmah po završetku utakmice Joan Laporta ušao je u sudačku kabinu i više puta tražio objašnjenja nekih odluka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kao rezultat ovih događaja, zamoljen je da napusti svlačionicu bez daljnjih incidenata", stoji u izvješću suca.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

herrr_remi
Znaju da su bijeda
1 2
Gvardijan
@herr_remi ne brini se ti za tu bijedu vec ce se oni nekako snaci / kao i svi drugi veliki klubovi / vec skontaj kako preziviti ovdje sa ovim nasima.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi