Laporta najavio pojačanja: "Usprkos svim nevoljama, osnažit ćemo ekipu"
Foto - EPA

Predsjednik katalonskog velikana

Laporta najavio pojačanja: "Usprkos svim nevoljama, osnažit ćemo ekipu"

M. Šljivak

Predsjednik Barcelone Joan Laporta najavio je pojačanja u klubu u januarskom prelaznom roku.

Katalonski velikan ispao je iz Lige prvaka, daleko je od vrha u La Ligi, a ni dolazak Xavija Hernandeza na klupu nije donio nikakav napredak.

Barceloni je očigledno neophodna 'svježa krv', a Laporta je najavio da će pojačanja stići već u januaru.

"Usprkos svim nevoljama pojačat ćemo ekipu u januaru. Sad više nego ikad moramo gledati u istom smjeru i raditi ono što je najbolje za Barcelonu", rekao je Laporta i dodao je:

"Tražimo načine da osnažimo ekipu. Radimo naporno na tome i uspjet ćemo".

Oglasi

U posljednje vrijeme s Barcelonom se povezuje napadač River Platea Julian Alvarez.

Također, među onima koje Katalonci žele je Dani Olmo, brazilski napadač iz Basela Arthur, a vidjet ćemo hoće li se u narednom periodu pojaviti još neko ime.

Automatski je otpisao trojicu: Xavi je prvo 30 sekundi šutio, a onda je krenula žestoka paljba

Tragedija. Možda i najbolja riječ za opisati Barcelonin stav i igre u Ligi prvaka ove sezone.

Barcelona je u 6. kolu grupne faze namjeravala napraviti malo čudo u Minhenu i pobijediti Bayern, ali igrači katalonskog tima su djelovali poput amatera, poraženi su s 3:0 i gledat ćemo ih na proljeće u Evropskoj ligi. Da, zvuči čudno, prečudno, ali ništa više od toga nije ni zasluženo.

Poraz od Bayerna i historijski neuspjeh zbog izostanka plasmana u nokaut fazu Lige prvaka donijet će mnoge posljedice, te se već sada najavljuju ogromne promjene u klubu, a počet će se od januara.

Oglasi

Novinar Toni Juanmarti je kazao kako je novi trener Xavi Hernandez bio blago rečeno bijesan nakon utakmice protiv Bayerna na Allianz Areni.

U svlačionici je, prema njegovim riječima, vladala teška atmosfera i prava agonija. U prvih 30 sekundi Xavi nije ništa govorio, samo je šutio, a onda je krenuo sa paljbom. Napadao je pojedine igrače govorivši im: "Vi ne zaslužujete da igrate za Barcu, vi ne znate šta to znači".

A Gerard Romero, poznati španski novinar, najavio je na svom Twitchu da bi Marc Andre Ter-Stegen, Frenkie De Jong i Sergino Dest mogli napustiti klub na zimu.
Njemački golman godinama je bio oslonac Barce, ali od njihovog proljetnog poraza od Bayerna rezultatom 2:8 u prošloj sezoni, nije se mogao vratiti na pravi put. Usput je podvrgnut i operaciji koljena, što je također moglo doprinijeti slabijoj formi.

De Jongova prisutnost na ovoj listi može biti malo iznenađenje, ali Nizozemac također igra ispod očekivanja i ne daje ekipi onoliko koliko je davao Ajaxu prošlih sezona.

"Koemanu je trebalo više vremena od Xavija koji je nakon samo pet sedmica shvatio koliko je loša situacija u Barceloni. U međuvremenu, Xavi je sudjelovao u stvaranju lažnih očekivanja. Ta očekivanja bila su vezana uz povijest Barce, ali zapravo je to bio samo arogantan bijeg od nevolja koje muče klub", navodi madridski list Marca koja piše i o "zastarjelom DNK kluba".

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Forma posljednjih sedmica bila je poziv na buđenje. No, poniženje je možda i veće, ali povijesni korak unatrag Barcelone, koja nije spremna natjecati se na najvišoj razini, treba iskoristiti za ostavljanje praznih obećanja. Neka se Barca barem jednom suoči sa stvarnošću, a ovo govori o Evropskoj ligi kao putu do sljedećeg izdanja Lige. Lažna obećanja više ne vrijede ništa", piše Jose Felix Diaz. Novinar Marce upozorava i na ligaško natjecanje koje je manje - više izgubljeno.

Nakon 15 kola, Barca je tek sedma u ligi i zaostaje šest bodova za Atleticom, koji je četvrti. Lider Primere je Real s 39 bodova nakon 16 utakmica. U sljedećem kolu Barcelona igra protiv Osasune. Ako izgube, klub iz Pamplone će na tablici prestići Xavijev klub.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fele
On i prodajom nekih igrača će osnažiti ekipu. Tako da je moguće
3 0
Ecosport
Sad će uskoro godina dana kako slušamo Laportina lažna obećanja. Ništa nije ispunio, od ostanka Messija do bilo kakvog pojačanja. Čak je i predugim držanjem Kumana uništio ekipu koja je ispala iz LP. Nije Barca porazima od Bayerna ispala nego porazom od Benfice 3:0 u gostima, a poslije i neriješenim rezultatom na svom terenu. Pokušava zadržati Dembelea koji više ništa ne može uraditi. Katastrofa. Bolje da se povuku i iz Evropa lige, da ne troše pare bezveze na putovanja i smještaje. Otjerati starosjedioce, ostaviti mlađariju i eventualno dovesti par iskusnijih igrača da mladi uče od njih. Puna nam je glava lažnih obećanja i priča o prošlim vremenima.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi