Odbio Barcelonu, a sinoć nije skidao pogled sa Laporte i njegove supruge

Fotografi su sve to uspjeli da uhvate

Odbio Barcelonu, a sinoć nije skidao pogled sa Laporte i njegove supruge

Endin Čaušević

Barcelona je pokazala veliki interes da dovede Karima Adeyemija iz Salzburga već u januarskom prelaznom roku.

Ovaj 19-godišnji napadač igra fantastično ove sezone u dresu Salzburga i na 27 mečeva uspio je zabiti 15 golova u svim takmičenjima čime je privukao interes evropskih velikana.

Adeyemi se već neko vrijeme nalazi na radaru Barcelone koja je kontaktirala austrijski klub jer Katalonci već u januaru žele da dovedu ovog napadača.

Međutim, njegov agent Thomas Salomon sinoć je definitivno potvrdio da Adeyemi neće karijeru nastaviti u Barcelonu, te da odlazak u katalonski klub više nije opcija za njega.

Mladi napadač je odlučio da je najbolje da naredni korak bude odlazak u Bundesligu i očekuje se da će potpisati za Borussiju Dortmund gdje bi trebao biti zamjena za Erlinga Haalanda koji će na ljeto najvjerovatnije promijeniti klub.

U Torinu je sinoć održana ceremonija "Golden boy" na kojoj je bio upravo i Adeyemi koji je imao zanimljv "susret" s Joanom Laportom.

Laporta je na ovu ceremoniju došao sa suprugom, a fotoreporteri uspjeli su da uhvate trenutak kada je Adeyemi "buljio" u predsjednika Barcelone i pomno ga pratio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Može biti slika sljedećeg: 5 ljudi, ljudi stoje i u zatvorenom

Španski mediji prenose da je Laporta nakon toga imao i kratak razgovor s napadačem Salzburga, a da li je uspio da ga nagovori na kraju na dolazak u Barcelonu ostaje nam da vidimo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi