Xavi otpisao prvotimca i poručio čelnicima kluba da ga što prije prodaju

Dest napušta Barcelonu?

Xavi otpisao prvotimca i poručio čelnicima kluba da ga što prije prodaju

Endin Čaušević

Iako se nalaze u velikoj finansijskoj krizi očekuje se da Barcelona u januarskom prelaznom roku pokuša dovesti nekoliko novih pojačanja.

Katalonski klub igra trenutno jednu od najgorih sezona u posljednjih 20-tak godina i jasno je da trebaju velike promjene što se tiče igračkog kadra.

Xavi Hernandez je napravio neki pomak u igri Barcelone, ali jasno je da je to još uvijek itekako daleko od onoga što navijači očekuju.

Barcelona će u januaru pokušati da pojača svoju ekipu, ali jasno da prije toga moraju prodati nekoliko fudbalera kako bi prikupili novac za dovođenje novih igrača.

Mundo Deportivo objavio je sinoć da je Xavi iznenadio sve odlukom da Sergino Dest ide na trasnfer listu, te je dao dozvolu čelnicima kluba da ga prodaju u ovom zimskom prelaznom roku.

Dest se nije previše naigrao nakon što je Xavi došao u klub, te je očito da nije baš ostavio dobar utisak na svog novog trenera. Nakon što je Dani Alves došao u Barcelonu dobio je ozbiljnu konkurenciju i čini se da je Xavi već odlučio da će Brazilac imati prednost.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Alves će pravo nastupa imati od januara, a u Barceloni se nadaju da će zaraditi barem 30 miliona eura od prodaje Amerikanca.

Dest je u Barcelonu stigao na ljeto 2020. godine za 21 milion eura iz Ajaxa. U dosadašnjem dijelu sezone odigrao je 16 mečeva u svim takmičenjima, ali je većinu nastupa upisao pod vodstvom Ronalda Koemana.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Miskee
Prevara od igrača
3 0
kurjak
Što ste gledali jaku Barcelonu,gledali ste. Od sad pa nadalje i ubuduće vječita borba za treće i četvrto mjesto za izlazak u Evropu.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti