Prvi pobunjenik u Bayernu: Tuchel ne zna šta da radi, Salihamidžić gasi požar!

Turbulenatan periodu u Bayernu

Prvi pobunjenik u Bayernu: Tuchel ne zna šta da radi, Salihamidžić gasi požar!

Admin Čaušević

Dolazak Thomasa Tuchela nije donio osmijeh na lica kod svih fudbalera u Bayernu. Već se pojavio prvi pobunjenik za kojeg je "život isti" sa ili bez Juliana Nagelsmanna. 

Tuchel je derbiju sezone odlučio da ne pravi previše izmjena i Bayern je razbio Borussiju sa 4:2 te najavio novo osvajanje titule prvaka Njemačke.

To je nezadovoljnim učinilo Joao Cancela koji je protiv Milionera igrao u posljednjih 10-ak minuta kada je zamijenio Alphonsa Daviesa. Pozicija desnog beka je rezervisana za Benjamina Pavarda.

Nakon što je odsviran kraj utakmice portugalski desni bek je otišao pravo u svlačionicu te veliki trijumf nije slavio zajedno sa ostatkom ekipe.

I dok Tuchel ne zna šta raditi sa "pobunjenikom" koji je na posudbi iz Manchester Cityja, Salihamidžić je pokušao "ugasiti požar".

"Dosta je emocija nakon utakmice. Nije to nikakav problem, normalno je da je neki igrač razočaran kada ne igra", rekao je Braco.

Oglasi

"Cancelo je vrhunski igrač i dobit će priliku za igru", dodao je Salihamidžić koji prema pisanju njemačkih medija nema namjeru otkupiti 28-godišnjaka.

Otkupna klauzula iznosi čak 70 miliona eura i osim ako ne dođe do zaokreta od 180 stepeni Cancelo od sljedeće sezone sigurno neće nositi dres Bavaraca.

Portugalac je pokazivao i nezadovoljstvo dok je trener bio Nagelsmann, na jednom treningu je snimljen kako sjedi sam u uglu bez da bilo s kim razgovara.

Od dolaska u Bayern skupio je deset nastupa uz jedan postignut gol, bilo je to protiv Augsuburga i to čim mu je Nagelsmann dao šansu od prve minute. Međutim, njegova sreća nije dugo trajala.

U četvrtfinalu Lige prvaka Bavarci će igrati protiv Manchester Cityja, Cancelo će imati pravo nastupa, ali ostaje da se vidi da li će mu Tuchel dati šansu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi