Čuvenom treneru spomenuli Salihamidžića, odmah je nageo čašu visikija: "S njim je bilo problema..."

Otvorio je dušu nakon duge šutnje

Čuvenom treneru spomenuli Salihamidžića, odmah je nageo čašu visikija: "S njim je bilo problema..."

Admin Čaušević

Kada ste vidjeli nekog sportskog radnika da gostujući u emisiju konzumira alkoholno piće? Vjerovatno nezapamćena scena. Međutim, za sve postoji prvi put. Bez svoje mješavine pića ne može ni čuveni trener kojeg je ponizio Hasan Salihamidžić.

Gostujući u jednom podcastu upitan koliko pića može popiti Hermann Gerland je poručio: "Uzet ću vaš budžet u obzir."

Čuveni njemački trener je u centru pažnje jer je usred emisije počeo da pije svoje piće koje je nazvao Whiskey Cola. Konzumirao ga je u 11 sati.

Dugogodišnji trener Bayerna i juniorske selekcije minhenskog kluba je odlučio čašu nageti kada se pričalo Hasanu Salihamidžiću i njegovom odlasku iz njemačkog velikana.

"Dešava se da se dvoje ljudi ne mogu slagati. Imao sam problema sa Hasanom u kampusu. Donosio samo dluke, ali sam onda shvatio da stvari ne idu pravim putem."

Oglasi

"Više je bilo priče nego treninga, ako hoćete da trenirate mlade ljute, onda ih morate ojačati neophodnom takmičarskom tvrdoćom."

Gerland je u Bayernu radio ukupno 25 godina, prvi angažman je dobio 1990. godine, u međuvremenu je pravio određene pauze.

Osim što je trenirao omladinske selekcije bio je i pomoćnik zvučnim imenima kao što su Pep Guardiola, Jupp Heynckes ili Hansi Flick.

"Mia san mia osjećaj je drugačiji nego prije deset godina. Nastavlja da se razvija. Ne vidim se više tamo", poručio je 68-godišnjak.

Interesantno da prije uopšte nije pio alkohol, ali sve je počelo na nagovor prijatelja koji su mu poručili da ponekad mora popiti pivo kako bi bio opušteniji.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Nikad nisam pio alkohol i bio sam često ozlijeđen. Onda su mi prijatelji rekli da moram popiti poštenu čašu piva kako više ne bi puštao suze", rekao je Gerland i dodao:

"Ali pivo mi je pregorko, a djed je uvijek pio kombinaciju viskija i Coca-Cole. Onda sam probao s malo viskija i puno kole i svidjelo mi se. S puno leda. Uživam u tome."

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Joe17
Salihamidzic je krivac za odlazak Flicka, tad Bayern bio prejak pod njegovim vodstvom, i on htio Nagelsmanna i sqda opet sranje itd
2 1
Mel_Glupson
Novinaru treba dovest salihamiđu na poliranje čmarnih opekotina kod tebe .. fališ ga ko da ti je otac ... svaki dan 3 vijesti ,ko da je donald trump za poso
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi