Jedno mu govore, a iza leđa drugo rade: Cancelu su Salihamidžić i Nagelsmann zabili nož u leđa

Odlučena je sudbina Portugalca

Jedno mu govore, a iza leđa drugo rade: Cancelu su Salihamidžić i Nagelsmann zabili nož u leđa

E. Škorić

Iako je imao jako dobar prijem i njegovom dolasku su se svi veselili, Joao Cancelo je za kratko vrijeme pao u sjenu ostalih zvijezda i dobija minute na kapaljku.

Iskusni portugalski bek je sa dvije asistencije otpočeo svoju avanturu u Bayernu nakon što je ove zime stigao na posudbu u Bayern iz Manchester Cityja. Činilo se tada da će ofanzivni bek postati važna karika u ekipi Bayerna, ali s vremenom se sve promijenilo.

Cancelo je ušao u igru nedavno protiv PSG-a u revanšu osmine finala Lige prvaka, ali igrač želi biti starter. Nezadovoljstvo je pokazao nedavno na treningu kada je, prema tvrdnjama njemačkih medija, izbjegavao bilo kakve kontakte sa ostatkom tima i na licu mu se moglo vidjeti veliko razočarenje datom situacijom.

Ono što Cancela sada posebno vrijeđa je činjenica da su mu Hasan Salihamidžić i Julian Nagelsmann obećavali da ima njihovu podršku, da je doveden da bude starter, da će ga čekati koliko god treba da se u potpunosti adaptira na novi sistem igre, ali to su bile samo riječi.

Španski mediji pišu da je odluka o Cancelu već donesena, a ona je suprotna od onoga što su govorili glavni ljudi velikana iz Bavarske,

Oglasi

Prema katalonskom listu 'Sport', njemački prvaci već su Cancelovom matičnom klubu Cityju najavili da neće iskoristiti opciju otkupa od 70 miliona eura vezanih uz posudbu. Prema izvješću, ne dolazi u obzir ni nova posudba nakon kraja sezone.

Bayern će odmah po završetku sezone Cityju vratiti Cancela, koji se smatrao budućnošću Bayerna, ali njegovi planovi barem u ovom trentuku padaju u vodu.

Španske novine spominju i mogući novi klub za 28-godišnjaka. Barcelona je već iskazala interes dok je Cancelo još igrao za Valenciju. Mateu Alemany potom je desnog beka transferirao u torinski Juventus za 40 miliona eura. Alemany je Barcin direktor profesionalnog nogometa od 2021. godine i na toj poziciji sada bi mogao osvježiti kontakte s Cancelom kako bi ga na ljeto doveo na Camp Nou.

Cancelo ima ugovor s Manchester Cityjem do 2027. 41-struki reprezentativac Portugala morao bi biti otkupljen iz važećeg ugovora za trajni transfer uz visoku naknadu. Upitno je ima li Barcelona za to potrebna sredstva. No, nije isključena mogućnost posudbe.

Naravno, do Cancela su došle informacije o tome da ga u Bayernu planiraju vratiti u ljeto i to je sve samo ne motivirajuće za njega. Još uvijek može sam da sve promijeni, ali s obzirom na to koliko vremena provodi na terenu, to nije jednostavno.

U Njemačkoj, čitajući komentare, mnogi smatraju da je Bayernova greška što te informacije olako izlaze u javnost i da bi najbolje za sve bilo da je odluka igraču saopćena krajem sezone, a ne u njenom punom jeku.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Cancelo je u Bundesligi od dolaska sakupio samo četiri nastupa, a njegovo mjesto na poziciji desnog beka u potpunosti je zacementirao mladi Hrvat Josip Stanišić, kojeg je Hasan Salihamidžić posebno hvalio nakon eliminacije PSG-a u osmini finala Lige prvaka.

"Kompletna odbrana bila je na vrhunskom nivou, ali ja sam najsretniji zbog Stanija. On je naše dijete i vrhunski je momak", poručio je Hasan Salihamidžić.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sloboda
Glupi ss.ba
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi