Niko nije iskren kao Thomas Muller iako se Messiju neće dopasti ono što će čuti
Njemački fudbaler Thomas Muller ponovo je izašao kao pobjednik u meču protiv Lionela Messija (Foto: EPA)

Fudbaler Bayerna ima svoje mišljenje

Niko nije iskren kao Thomas Muller iako se Messiju neće dopasti ono što će čuti

M. Šljivak

Lionel Messi nije uspio odvesti PSG u četvrtfinale Lige prvaka. Minhenski Bayern jednostavno je jači tim u ovom trenutku i Bavarci su s ukupnih 3:0 izbacili pariškog velikana. Nakon utakmice zvijezda Bayerna Thomas Muller je govorio Messiju i imao je zanimljive odgovore.

Lionel Messi nije pokazao ništa protiv Bayerna. Bavarski velikan potpuno je zatvorio najboljeg fudbalera svijeta i njegov PSG napušta takmičenje u Ligi prvaka.

Nakon meča Thomas Muller je govorio o Lionelu Messiju. Iskazao mu je veliko poštovanje, ali je istakao da nikad nije imao probleme s njim kada je teren u pitanju, te da mu je mnogo više nevolja zadao Cristiano Ronaldo.

"Protiv Messija stvari rezultatski uvijek idu dobro. Na klupskom nivou Cristiano Ronaldo je bio taj koji nam je pravio problem dok je bio u Real Madridu", rekao je Thomas Muller.

Ipak, njemački fudbaler je iskazao poštovanje prema argentinskoj zvijezdi za sve što je napravio u prethodnom periodu.

"Imam veliko poštovanje prema Messiju zbog nastupa na Svjetskom prvenstvu. Njegov individualni nastup je bio čudesan, nosio je kompletnu ekipu. Nije lako igrati za tim kao što je PSG. Teško je pronaći pravi balans u timu", istakao je Thomas Muller.

Oglasi

Njemački reprezentativac je i ranije govorio identične stvari. Jednostavno, protiv Messija je uglavnom bio uspješan s Bayernom, a pobijedio ga je i s reprezentacijom 2014. godine u finalu Svjetskog prvenstva.

Što se klupske karijere tiče Muller je s Bayernom igrao šest puta u nokaut fazi takmičenja protiv Messija. Pet puta je izašao kao pobjednik, a jednom je izgubio.

Posljednji obračun prije duela s PSG-om bio je najveća katastrofa u historiji Barcelone jer je Messija i ekipu tim iz Minhena razbio s 8:2.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

S druge strane Cristiano Ronaldo je u dresu Real Madrida igrao s Bayernom osam puta. Pet puta je CR izašao kao pobjednik protiv Mullera, dva puta je poražen i jedan meč je završen bez pobjednika.

CR je protiv Bayerna postigao devet golova u osam utakmica.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

cccccc
Sudije su bile najveci protivnik Bayerna u utakmicama protiv Reala.. Ronaldo pola golova zabio iz penala i ofsajda. Bez sudija Real nikad nije izbacio Bayerna osim one godine kada je Pep vodio Bayern.
1 0
Adrian
Ronaldo je protiv Bayerna igro kao da su nizerazredni klub.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi