Dok se dvije strane premišljaju, budućnost Felixa nije jasna ni njemu samom

Ostanak u Londonu ili povratak u Madrid?

Dok se dvije strane premišljaju, budućnost Felixa nije jasna ni njemu samom

E. Ganibegović

Joao Felix jedan je od igrača koji su zimus stigli u Chelsea. Portugalac se koliko toliko uspio pokazati u sivilu Plavaca, no još uvijek nije poznata njegova budućnost.

Portugalski reprezentativac Joao Felix minule je zime stigao u Chelsea na posudbu iz Atletico Madrida i do sada je pokazao da zaslužuje da nosi dres dvostrukog prvaka Evrope.

Međutim, njegova budućnost još uvijek nije poznata, s obzirom na to da se čelnici i jednog i drugog kluba nećkaju oko toga šta žele s njim.

Chelsea je katastrofalan ove sezone, pa se u sivilo stopio i Portugalac, no ipak je uspio da ubijedi čelnike londonske ekipe da zaslužuje ostati, no tu na scenu stupaju problemi s Atletico Madridom.

"Joao Felix? Imat će mjesto u timu ako se vrati. Ne znamo šta će se dogoditi. U fudbalu se ništa ne uzima zdravo za gotovo"m rekao je Enrique Cerezo, predsjednik kluba iz glavnog grada Španije.

Prema AS-u, Atletico Madrid bi tražio ne manje od 80 miliona eura za konačan prelazak Felixa u Chelsea. Iako su uložili ogromne sume otkako su preuzeli Chelsea, sadašnji londonski šefovi imaju određene rezerve u pogledu plaćanja ovog novca za Portugalca.

Oglasi

Novac je glavni problem u priči, no postoji još jedan problem kada je u pitanju ostanak Felixa u Chelseaju. Poznato je da će na početku iduće sezone doći novi trener i dosta toga zavisit će od njegove želje.

Frank Lampard privremeno je rješenje na klupi Plavaca nakon što je otkaz dobio Graham Potter, a ostaje da se vidi ko će ga naslijediti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U inostranim medijima za sada se najviše spominju imena Juliana Nagelsmanna i Luisa Enriquea, no nije isključeno da to bude ni legenda Manchester Cityja, Vincent Kompany. 

Kada je Felix u pitanju, on je ove sezone u dresu Chelseaja na 15 utakmica postigao dva pogotka u svim takmičenjima. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi