Joao Felix Golden boy za 2019. godinu

Nagrada Tuttosporta

Joao Felix Golden boy za 2019. godinu

A. Čaušević

Poznat je dobitnik nagrade Golden Boy koja se dodjeljuje igračima do 21 godine.

Uredništvo Tuttosporta te novinari ostalih eminentnih evropskih medija su za najboljeg mladog igrača u 2019. godini proglasili Joaoa Felixa.

Felix je dobio 332. glasa te je ubjedljivo slavio ispred Jadona Sancha (175) iz Borussije Dortmund te Kaia Harvetza (75).

"Veoma sam ponosan na ovu nagradu. Ovo je drugi put da je dobija igrač Atletico Madrida. Hvala Benfici i posebno treneru Brunu Lageu zbog svega šta je uradio za mene i moju porodicu", rekao je talentovani ofanzivac.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače za najbolju mladu igračicu izabrana je Giada Gregi iz Rome, dok je najbolji mladi italijanski igrač Gianluigi Donnarumma iz Milana.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi