Atletico potvrdio loše vijesti: Joao Felix van terena četiri sedmice

Povrijedio se protiv Valencije

Atletico potvrdio loše vijesti: Joao Felix van terena četiri sedmice

E. Čaušević

Fudbaleri Atletico Madrida proteklog vikenda remizirali su na svom terenu protiv Valencije (1:1) u meču 9. kola španske La Lige.

Kriza Atletico Madrida se nastavila jer je ovaj tim u prethodnih pet utakmica remizirao na čak četiri meča. Madridski klub u subotu nije uspio da savlada Valenciju pred svojim navijačima, ali to nisu bile jedine loše vijesti.

Naime, na ovom meču povrijedio se mladi igrač ovog tima Joao Felix koji je u klub stigao ovog ljeta iz Benfice za čak 126 miliona eura. Iako se u prvi mah činilo da povreda nije ozbiljnije prirode, ali detaljni pregledi su potvrdili suprotno.

Iz Atletico Madrida jutros su saopštili da je Felix povrijedio članak desne noge i da će van terena biti četiri sedmice. Ovo će sigurno biti udarac za Diega Simeonea jer je Felix sigurno jedan od najboljih igrača u njegovoj ekipi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj 19-godišnjak će propustiti dvomeč Lige prvaka protiv Bayer Leverkusena, ali i mečeve u La Ligi protiv Athletic Bilbaa, Alavesa i Seville.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi