Joao Mario: Trebao mi je klub kao Lokomotiv
EPA

Conte ga nije želio u Interu

Joao Mario: Trebao mi je klub kao Lokomotiv

Portugalac Joao Mario tokom ljeta je napustio Inter i skrasio se u Lokomotivu iz Moskve.

Ovaj defanzivac se nije uklapao u Conteove planove i nije imao izbora nego da napusti 'Meazzu', a u moru ponuda izabrao je onu od Lokomotiva, koji je, kaže, bio najuporniji u namjeri da ga dovede.

Rusku avanturu je Joao Mario započeo na pravi način, osim što redovito igra, na pet utakmica je uspio da ubilježi i četiri asistencije.

"Došao sam do faze u karijeri u kojoj je najvažnije redovito igrati. Lokomotiv je klub koji me želio od svih najviše, to je na kraju presudilo, pošto mi je trebao klub u kojem ću se osjećati važnim. Naravno, i igranje u Ligi prvaka je utjecalo", ispričao je ovaj fudbaler, pa dodao:

"Lokomotiv je kao klub odlično organizovan. Nakon ne baš najboljeg perioda u Interu ovo je ono što mi je trebalo. Sretan sam u Moskvi."

Pored Intera, kroz dosadašnju karijeru portugalski fudbaler je igrao još za West Ham i Sporting iz Lisabona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi