Ćorluka uoči meča protiv Atletica objasnio šta je najmoćnije oružje španskog tima
Ćorluka smatra da je Simeone najmoćnije oružje Atletica

Kapiten ruskog tima nema nikakve dileme

Ćorluka uoči meča protiv Atletica objasnio šta je najmoćnije oružje španskog tima

S. Pašalić

Lokomotiv Moskva u utorak igra utakmicu 2. kola grupe D Lige prvaka na svom terenu protiv Atletico Madrida.

Ruski tim je napravio veliko iznenađenje u prvoj utakmici i sa 2:1 savladao Bayer Leverkusen u gostima.

Sada će Lokomotiv imati jako težak zadatak u utakmici protiv španskog tima, a kapiten Vedran Ćorluka je objasnio šta je najmoćnije oružje Atletica.

"Njihovo najmoćnije oružje je Simeone. On ih vodi s puno emocija i strasti, uostalom kao i naš trener Yuri Semin. Oni su vrlo jaki u timskoj igri i dobro vrše pritisak na protivnika", rekao je na press konferenciji Vedran Ćorluka.

"Sjećamo se visokog poraza protiv Atletica od prije dvije sezone, ali sada imamo novu ekipu i stvari su drugačije. Atletico je tada zasluženo pobijedio, a mi ćemo ovoga puta pokušati ispraviti tadašnje greške."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Dat ćemo sve od sebe i nadam se da će rezultat biti bolji – dodao je Ćorluka a zatim je komentarisao i mladu zvijezdu Atletica Joaoa Felixa.

"Naravno da je Felix nogometaš s puno kvaliteta, brz je i talentovan. Neće nam biti lako protiv njega, ali ako igramo timski i pomažemo si, mislim da nećemo imati problema", završio je Ćorluka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi