Joao Moutinho seli u London?
Foto: EPA

Između Arsenala i Chelseaja

Joao Moutinho seli u London?

Midhat Šljivak

Ekipe Arsenala i Chelseaja zainteresovane su za dovođenje fudbalera Monaca Joaoa Moutinha.

Kako navode mediji u Portugalu, sjajni veznjak našao se u interesu Topnika i Plavaca, te londonski rivali vode borbu za potpis ovog fudbalera.

Navodno, Arsenal je već poslao ponudu Kneževima za 28-godišnjeg Portugalca. Francuski tim ga je spreman prodati kako bi smanjio troškove, jer su u klubu odlučili da prodaju skupo plaćene zvijezda ovog ljeta.

Moutinho je član francuskog prvoligaša od 2013. godine. Stigao je iz Porta za 18 miliona funti, a upravo je tada sjajni fudbaler bio na korak od prelaska u London, ali u dres Tottenhama.

Međutim, Monaco je tada dobio bitku velikom platom koju su ponudili Portugalcu, koji će kako stvari stoje ipak zaigrati u Premiershipu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako je Arsenal u prednosti za dovođenje Moutinha, interes pokazuje i aktuelni prvak Chelsea, čiji menadžer Jose Mourinho, želi vidjeti sunarodnjaka u svom timu.

Moutinho je u dvije sezone odigrao 81 meč za Monaco, a postigao je šest pogodaka.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.