Joaquin hat-trickom donio Betisu pobjedu, Kodro konačno odigrao svih 90 minuta u La Ligi
Joaquin je briljirao protiv Bilbaa

Betis je stigao do treće pobjede u nizu

Joaquin hat-trickom donio Betisu pobjedu, Kodro konačno odigrao svih 90 minuta u La Ligi

S. Pašalić

Betis je u utakmici 16. kola La Lige na svom terenu ugostio Athletic Bilbao i slavio sa 3:2.

Domaći su furiozno krenuli u meč i već nakon 20 minuta su vodili sa 3:0, a briljirao je 38-godišnji Joaquin koji je pogađao u 2., 11. i 20. minuti.

I nakon toga su domaći dominirali na terenu i imali još nekoliko prilika da povećaju svoju prednost, ali u tome nisu uspjeli.

To je iskoristio Bilbao i u 44. minuti smanjio na 3:1 nakon što je Williams sa penala postigao gol.

U nastavku je Betis ponovo bio bolji na terenu, ali gosti u 75. minuti stižu do 3:2 nakon što je Berchiche postigao gol.

Do kraja gosti međutim nisu uspjeli doći do boda, a Joaquin je u 92. minuti mogao stići i do svog četvrtog gola kada se našao sam ispred golmana gostiju, ali je bio neprecizan pa je ostalo 3:2.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bh. nogometaš Kenan Kodro je odigrao cijeli meč za goste i bio je ovo prvi meč ove sezone u La Ligi u kojem je Kodro proveo svih 90 minuta na terenu.

Betis je tako stigao i do treće pobjede zaredom i sada ima 22 boda, te se nalazi na 11. mjestu na tabeli, dok je Bilbao nakon tri vezane pobjede upisao poraz i sa 26 bodova se nalazi na 6. mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi