Neki uopšte ne žale što nisu pozvani u reprezentaciju: "Sreća pa nije zvao..."

U bazenu s koktelom u ruci

Neki uopšte ne žale što nisu pozvani u reprezentaciju: "Sreća pa nije zvao..."

Admin Čaušević

Fudbalska sezona tradicionalno završava pripremnim utakmicama reprezentacija. Neki testiraju igrače za veliko takmičenje, a neki za ono što slijedi u narednim mjesecima. 

Poznato je da je junski termin najnezgodniji za igranje pošto igarči dolaze umorni i iscrpljeni nakon klupske sezone.

Neki od igrača nastoje i da "eskviraju" okupljanja kako bi ranije otišli na zasluženi poziv, dok neki dođu na okupljanje, ali igraju s minimalnim naporom.

Ipak, s druge strane ima onih koji uopšte ne žale što nisu završili na spisku. Među takvim je očigledno i legendarni Joaquin Sanchez.

Iako ima 39 godina Joaquin je iza sebe imao poprilično dobru sezonu u Betisu, međutim svakako nije ušao u uži izbor selektora Španije, Luisa Enriquea.

Fudbaler Betisa uživa u svom domu, a iz bazena s koketelom u ruci imao je i poruku za selektora Crvene furije.

Oglasi

"Sreća pa me Luis Enrique nije zvao... Sretno mojoj dragoj Španiji", poručio je Joaquin iz Bazena nakon čega je počeo da pjeva.

Inače, Sanchez nije ostavio dubok trag u reprezentaciji Španije iako je dugo vremena bio odličan na desnom krilo. Interesantno da nije bio član nijedne generacije koja je osvojila Svjetko prvenstvo i dva Evropska prvenstva.

Tokom karijere dres Crvene furije nosio je 52 puta, igrao je Mundijalima 2002. 2006. godine te Euru 2004 uz četiri gola.

Nastupio je i na famoznoj utakmici na Mestalli kada je engelski sudija Steve Bennett pustio da se igra sve dok Španija ne postigne gol Bosni i Hercegovini. Bilo je to 2005. godine, a završeno je 1:1.

Bilo je to u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj 2006. godine. Bh. nacionalni tim je vodio dugo vremena preko Misimovića, da bi Marchena u 97. minuti izjednačio. Gubitak ta dva boda na kraju je Zmajeve možda koštao i odlaska na SP jer je naša reprezentacija završila iza Srbije i Crne Gore koja je morala u baraž.

Top Komentari

Chico
E moj Causevicu... covjek se sprda, a ti od tog clanak napravio u ozbiljnom tonu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi