Joe Cole završio karijeru
Ostat će upamćen po impresivnoj brzini i dribling vještinama. Ipak, utisak je da je u karijeri mogao napraviti i više...

Nekadašnji fudbaler Chelseaja i Liverpoola

Joe Cole završio karijeru

Nekadašnji fudbaler Chelseaja i Liverpoola Joe Cole odlučio je da okonča igračku karijeru.

Iako ljubitelji fudbala vrlo dobro znaju ko je on, utisak je da je od svog talenta mogao napraviti daleko veću karijeru iako je igrao za klubove kao što su Chelsea i Liverpool te je čak tri puta osvojio Premiership.

Ostat će upamćen prije svega po sjajnim igrama u dresu Chelseaja te je svojevremeno bio sigurno jedan od najboljih krilnih igrača svijeta, a pored toga u to vrijeme je bio vrlo mlad i na samom početku karijere.

U Chelseaju je proveo čak sedam godina, a kasnije je igrao još za Liverpool, Lille, West Ham, Aston Villu, Coventry i TB Rowdies.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U dresu reprezentacije Engleske odigrao je 56 utakmica te je postigao ukupno 10 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi