Joe Hart doživio najveće poniženje u karijeri: "Taj čovjek me doslovno zakopao"

Nekadašnji golman Cityja

Joe Hart doživio najveće poniženje u karijeri: "Taj čovjek me doslovno zakopao"

Edmir Škorić

Govoreći u jednom podcastu, Celticov golman Joe Hart ispričao je kako ga je Nuno Santo otpustio na početku sezone u Tottenhamu.

Joe Hart je bivši golman engleske reprezentacije koji je slavu stekao braneći za Manchester City od 2006. do 2018. godine, iako je mnogo puta išao na posudbe. Kasnije je potpisao za Burnley, 2020. za Tottenham, da bi prošle godine stigao u Celtic.

Svojevremeno je sa Edinom Džekom slavio titule u Engleskoj, ali je najveće poniženje u karijeri doživio upravo u Tottenhamu pod vodstvom trenera Nuna Santa, iako je Portugalac nedugo nakon toga i sam napustio Spurse.

"Znao sam da će angažovati još jednog golmana i pomislio sam da moramo da razgovaramo. Nuno je rekao da ćemo razgovarati nakon treninga. Rekao mi je: 'Ja ću prvi. Da budemo potpuno jasni, šta god da se dogodi, nećeš braniti, slobodan si da ideš'", počeo je Hart (34) prisjećajući se razgovora sa portugalskim trenerom.

Santo tu nije stao, već je nastavio da ponižava nekadašnjeg prvaka Premiershipa.

"Govorio mi je da svi u karijeri dođemo do tačke kada naša tijela ne dopuštaju da se bavimo nogometom i da smo stigli do te tačke, da neću braniti ni minutu, da je lopta prebrza za mene, da sam prestar, da se ne mičem i nemam snage u tijelu", ispričao je Hart.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Doslovno me taj čovjek zakopao, mislio sam da se šali. Nisam se složio ni sa čim od onoga što mi je tada rekao. Nakon tog razgovora otišao sam u Celtic i vratio se u najbolju formu".

Hart je ove sezone standardan u Škotskoj i ima 46 nastupa za Celtic i odlazak iz Tottenhama pokazao se kao najbolji mogući potez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti