Joe Hart zapravo nije 'Joe' Hart
Foto - EPA

To mu je samo nadimak

Joe Hart zapravo nije 'Joe' Hart

Midhat Šljivak

Dobro poznati golman Joe Hart (33) postao je novi član Tottenhama.

Menadžer Spursa Jose Mourinho iznenadio je sve odlukom da potpiše 33-godišnjeg golmana, koji je prethodnih sezona lutao od tima do tima.

Interesantna je činjenica da ime ovog čuvara mreže zapravo nije Joe. To mu je samo nadimak, a puno ime mu je Charles Joseph John Hart.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, svi ga znaju pod nadimkom Joe. Oduvijek je uz njega, a interesantno je da mu je jedino u Torinu, gdje je igrao jednu sezonu pored prezimena stajalo ime John.

Podsjetimo, nekadašnji reprezentativac Engleske dugo godina je bio član Cityja, a igrao je još za Birmingham, Torino, West Ham i Burnley.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi