Prvi put u 17 godina karijere Joe Hart je slobodan: Odmah je 'prozvao' Real Madrid

Čeka na novi klub

Prvi put u 17 godina karijere Joe Hart je slobodan: Odmah je 'prozvao' Real Madrid

E. Škorić

Joe Hart slobodan je agent prvi put u 17-godišnjoj karijeri nakon što mu je istekao ugovor u Burnleyu 30. juna, ali engleski golman ostaje pomalo optimističan u pogledu njegovih potencijalnih prilika u budućnosti.

Bivši golman Manchester Cityja se čak našalio kako bi bio sretan da zamijeni Thibauta Courtoisa u Real Madridu.

"To što sam morao sjediti na klupi 18 mjeseci u Premijer ligi neće me srušiti ili unazaditi. Sretan sama zbog sebe. Sjećam se da sam nastupao za svoj lokalni tim u amaterskoj ligi i pokušavao da dođem do prvog tima Shrewsbury Towna. Naučio sam još rano da stvari trebate zadržati u realnoj perspektivi", rekao je Hart, pa je dodao:

"U nogometu drugi mogu govoriti sjajne stvari o vama, ali morate biti jaki u samokritičnosti, analizirati ono što radite i ostati čvrsto na zemlji. Morate gledati naprijed i procijeniti sve mogućnosti. Nemam iluzija da će Real izbaciti Courtoisa i mene staviti da branim, ali potreban mi je samo neko ko će vjerovati u mene i ja ću mu uzvratiti".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tridesettrogodišnji Hart je 75 puta branio za reprezentaciju Engleske, a prije Burnleyja bio je u West Hamu, Torinu, Birminghamu... Svugdje ga je City slao na posudbe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi