Čovjek koji ne može bez skandala: Igru pojedinih igrača uporedio s holokaustom

Barton ponovo u centru pažnje

Čovjek koji ne može bez skandala: Igru pojedinih igrača uporedio s holokaustom

E. Čaušević

Nekadašnji engleski fudbaler Joey Barton u svojoj igračkoj karijeri imao mnoštvo skandaloznig poteza i izjava, a čini se da se nije promijenio.

Barton je u svojoj igračkoj karijeri igrao za Manchester City, Newcastle, QPR, Marseille, Burnley i Rangerse i čak je odigrao jednu utakmicu za reprezentacije Engleske.

Karijeru je završio prije tri godine nakon što je napustio Burnley i nije uspio da pronađe novi angažman.

Nakon toga Barton se posvetio trenerskoj karijeri i trenutno je na klupi Bristol Roversa koji se takmiče u četvrtom rangu engleskog fudbala. Već četiri utakmice zaredom ne znaju za pobjedu i nalaze se u donjem dijelu tabel.

Ekipa Bristola za vikend je poražena od Newporta na svom terenu sa 3:1, a Barton se našao u centru pažnje javnosti zbog svoje izjave.

Barton je formu svojih fudbalera uporedio sa holokaustom što je izazvalo zgražanje fudbalske javnosti.

"Kod nas je situacija kao u igri 'muzičke stolice' gdje se stalno mijenjaju igrači i to sam im rekao. Neko dobro igra, ali onda se povrijedi ili dobije karton, pa bude suspendovan. Neko ga zamijeni pa onda na utakmici doživi holokaust, noćnu moru i bude potpuna katastrofa", rekao je Barton.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bristol je ekspresno izbrisao ovaj video sa zvanične stranice nakon velikih kritika, ali je već tada bilo prerano jer se video proširio društvenim mrežama. Barton je dobio žestoke kritike zbog ovog ispada, a pojedini traže čak i da napusti klub.

Top Komentari

Zoilomas
Mamu vam osjecajnu pronosam pa covjek je samo rekao neki igraci dozive katastrofu kao holokost jer je holokost upravo to... katastrofa... ovaj sto cvili je ****o razmazeno
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi