Stvar je mentaliteta - Napadač Islanda poručuje: "Pobijedit ćemo Ukrajinu!"
Johann Berg Gudmundsson vjeruje u pobjedu Islanda nad Ukrajinom.

Meč se igra sutra

Stvar je mentaliteta - Napadač Islanda poručuje: "Pobijedit ćemo Ukrajinu!"

E. Ganibegović

I dok im malo ko daje šanse protiv Ukrajine, napadač Islanda vjeruje u pobjedu protiv ove selekcije i u konačnici plasman na Evropsko prvenstvo.

Fudbalska reprezentacija Islanda sutra će u Poljskoj protiv Ukrajine igrati finale baraža za EURO i nada se plasmanu u Njemačku.

Ne treba ni podsjećati da je Ukrajina preko Yaremchuka i Dovbyka u posljednjim minutama utakmice protiv Bosne i Hercegovine stigla do mogućnosti da igra ovaj meč.

Island, iako nije bio favorit, razbio je Izrael u Mađarskoj rezultatom 4:1 i na korak je sada od plasmana na Evropsko prvenstvo.

Kladionice vjeruju Ukrajini. Kvote na Ukrajince kreću se otprilike oko 1,5, dok je prosječna kvota na Island 8.

Međutim, stvar je mentaliteta. Svjesni su sigurno u selekciji Islanda da Ukrajina ima kvalitetnije pojedince, ali to u fudbalu skoro pa ništa ne znači.

Oglasi

Johann Berg Gudmundsson vjeruje u pobjedu Islanda

Napadač Islanda, Johann Berg Gudmundsson, dao je hrabru izjavu pred meč s Ukrajinom. Smatra da je njegov tim sposoban da pobijedi i to u 90 minuta.

"Svi znaju da ukrajinska reprezentacija ima dobre igrače. Ali imamo i mi odlične igrače. Volio bih pitanje prolaska na EURO riješiti u regularnom vremenu, ali spremni smo na sve. Momčad ima visoko samopouzdanje."

"Pobijedit ćemo Ukrajinu. Vjerujemo u to i zbog toga smo i došli u Poljsku. I namjeravamo to učiniti, stvarno želimo otići na veliki turnir", istakao je Gudmundsson.

Podsjetimo, utakmica Ukrajina - Island igra se sutra od 20:45 sati u Wroclawu.

Pobjednik ove utakmice na Evropskom prvenstvu ući će u grupu gdje se još nalaze Belgija, Rumunija i Slovačka.

Top Komentari

Labile
Ganibegoviću, hoće li ih zgazit' Island? :)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti