Ukrajinci najavljuju meč s Islandom - Bosanski trag, propalestinski trener
Age Hareide preuzeo je Island nakon što su razoreni na Bilinom polju (3:0).

Finale baraža za EURO

Ukrajinci najavljuju meč s Islandom - Bosanski trag, propalestinski trener

E. Ganibegović

Nažalost, Ukrajina će (doduše u Poljskoj) ugostiti Island u finalu baraža za Evropsko prvenstvo, iako smo mi bili na pet minuta do toga da Islanđane ugostimo u Sarajevu. U ukrajinskim medijima možemo vidjeti zanimljivu najavu utakmice.

Sutra, 26. marta 2024. godine, saznat ćemo još preostala tri putnika na Evropsko prvenstvo. Finale baraža u stazi A igraju Poljska i Vels, u stazi B Ukrajina i Island, a u stazi C Grčka i Gruzija.

Nas još uvijek i još će da nas boli poraz od Ukrajine 21. marta u Zenici kada smo do 85. minute vodili 1:0, pa primili dva naivna gola u tri minute i tako četvrti vezani put ispali u baražu za EURO.

Pobjednik tog duela je voljom žrijeba domaćin finalne utakmice, pa kako je to bila Ukrajina, ugostiti će u Poljskoj (ne na svojoj teritoriji zbog rata s Rusijom) selekciju Islanda koja je rezultatom 4:1 u Mađarskoj razbila Izrael.

Ukrajinski mediji, konkretno sport.ua najavljuju sutrašnju utakmicu protiv Islanda. Osvrnuli su se na ranije rezultate Islanda, ali i na trenera ove selekcije.

Oglasi

Smatraju ukrajinski mediji kako je trener Islanda propapalestinski, kao i da se u ovoj selekciji vidi bosanski trag, no krenimo redom. 

Upravo su Bosna i Hercegovina i Island bili zajedno u kvalifikacionoj grupi i nisu se plasirali pored Portugala, Slovačke, Luksemburga i Lihtenštajna, a u Zenici su 23. marta ove dvije selekcije otvorile kvalifikacije.

Tada je naša selekcija slavila i posljednju pobjedu protiv jedne profesionalne reprezentacije nakon čega je uslijedilo osam poraza. Bilo je 3:0, dva gola je postigao Krunić, a jedan Dedić.

Taj poraz značio je i kraj za selektora Islanda Arnara Vidarssona. Nakon njega na klupu Islanda dolazi Age Hareide, a pomenuti portal ga opisuje kao bosanski trag (stigao na klupu Islanda nakon poraza od BiH), te kao propalestinskog trenera.

Zbog Palestine bi volio da nije igrao protiv Izraela

Naime, Age Hareide je svjestan šta se dešava u Gazi i zbog toga i nije bio baš voljan da igra protiv Izraela, ali je to njegov tim na kraju uradio i više nego uspješno.

"Zbog onoga što se događa u Gazi. I zbog onoga što su učinili ženama, djeci i nedužnim građanima. I ako mene pitate, reći ću vam da ne bismo trebali igrati ovu utakmicu. Međutim, moramo igrati jer bi u suprotnom posljedice za Island mogle biti vrlo ozbiljne", rekao je prije meča s Izraelom trener Islanda. 

Još na ovo sve treba dodati kako je prema kladionicama sutra Ukrajina veliki favorit protiv Islanda. Utakmica počinje u 20:45 sati.

Podsjetimo, pobjednik ovog duela na Evropskom prvenstvu će igrati u grupi s Belgijom, Rumunijom i Slovačkom. 

Top Komentari

Interista
Idemo Island, gazi Ukrainu, ljudi igrali 10 minuta protiv nas i pobjediše gdje je tu pravda, 0 3 za Island
0 0
BeskoPDX
Pa dobro šta ako je čovjek normalan pa vidi genocid ovih Zionista, hoće li biti čorav na to? Čuj odmah pro ovaj onaj
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi