Tri dana nakon utakmice Ukrajinac priča o "prljavoj taktici" Bosanaca: "Sve je bilo namjerno!"

Yukhym Konoplya bio direktan

Tri dana nakon utakmice Ukrajinac priča o "prljavoj taktici" Bosanaca: "Sve je bilo namjerno!"

A. Čaušević

Ukrajina je u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo eliminisala Bosnu i Hercegovinu poslije preokreta sa 2:1. Tri dana nakon meča na Bilnom polju Yukhym Konoplya je kritikovao dešavanja na zeničkom hramu fudbala.

Zahvaljujući greškama igrača BiH Ukrajina je u razmaku od nekoliko minuta uspjela zabiti dva gola i proći u finale baraža za Evropsko prvenstvo.

Vodili su popularni Zmajevi sve do 85. minute, ali je zatim uslijedila trominutna crna rupa, manjak discipline te individualne greške koje su rezultirale sa dva gola Ukrajinaca.

Konoplya koji inače igra za Shaktar iz Donetska je govorio o stanju Bilinog polja te je mišljenja da travnjak zeničkog stadiona namjerno nije bio natopljen.

"Morat ćemo se bolje pripremiti za Island nego za meč protiv Bosne. Ako je teren u Španiji bio savršen, podloga u Bosni nije bila najboljeg kvaliteta. Teren je bio suh."

"Mislim da ga namjerno nisu natopili vodom jer je to njima više odgovaralo. I bilo je teško kontrolisati loptu. Činjenica je da smo gubili do 85. minute, ali sam vjerovao do samog kraja da ćemo pobijediti. Ako ne u regularnom vremenu, onda u produžetku", rekao je Konoplya.

Oglasi

"Očekivali smo da će Bosna igrati sa četvoricom štopera jer nisu niti jedan meč sa novim trenerom nisu igrali sa trojicom. I to je uticalo na nas."

Za kraj ovaj 24-godišnjak je kazao da je Island daleko bolja ekipa od Bosne i Hercegovine te da će se Ukrajinci morati bolje pripremiti.

"Island ima disciplinu koju Bosna nema. Siguran sam da su i fizički mnogo spremniji. Oni tačno znaju šta rade", kazao je ovaj defanzivac te dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Island već dugo vremena ima dobre rezultate. Jači su od Bosne i moramo se ozbiljnije pripremiti".

Podsjećanja radi, finale baraža za Euro između Ukrajine i Islanda igrat će se na neutralnom terenu. FS Ukrajine je za mjesto odigravanja prijavio poljski Wroclaw, a UEFA je prihvatila taj prijedlog.

Top Komentari

Drakula
Koja budala je ocekivala prolaz BiH???
0 2
user1708890612
Kurajber imao sreće i nisu nista pokazali , jer su bili nadigrani i sada kao oni se moraju pripremiti bolje sa Islandom , da Bog da izgubili kad si takav ološu jedan.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi