Selektor Kanade opet o j****u Hrvatske: "Kada vam žena pošalje poruku..."
Selektor Kanade ponovo je govorio o sada već čuvenoj izjavi da će j***i Hrvatsku.

Herdman sasvim iskren

Selektor Kanade opet o j****u Hrvatske: "Kada vam žena pošalje poruku..."

E. Ganibegović

Selektor reprezentacije Kanade John Herdman našao se u centru pažnje zbog izjave da će j***i Hrvatsku, a sada je ponovo govorio o tome, dan pred utakmicu protiv svjetskih viceprvaka.

Reprezentacija Kanade je na otvaranju Mundijala prije tri dana odigrala odličnu utakmicu protiv Belgije, ali izostala je realizacija.

Kanađani su imali i penal i još nekoliko sjajnih šansi, ali je Belgija ipak stigla do pobjede od 1:0 golom Batshuayija koji je došao nakon jedne duge lopte iz zadnje linije.

Selektor Kanade John Herdman našao se u centru pažnje zbog neobičnog načina da motiviše svoje igrače. Ohrabrivao ih je tako što im je rekao da će j***ti Hrvate.

Od toga je, naravno, napravljena senzacija u medijima čega je i on svjestan, a danas je na press konferenciji, dan prije utakmice s Hrvatskom, ponovo govorio o toj temi.

"To su mediji istakli i napravili od toga veliku priču. Kada vam žena pošalje poruku znate da se nešto događa u medijima, no ne bih se na to više osvrtao. Puno radimo, imamo jako spremne igrače, to je ono što imam za reći", rekao je Herdman.

Oglasi

Nakon toga je upitan da li će njegova izjava više "napaliti" njegove ili ipak fudbalere Zlatka Dalića. Na to je, također, dao odmjeren odgovor:

"Čekali smo 36 godina na dolazak na Svjetsko prvenstvo, nema veće motivacije od toga. Pioniri smo, čovjek sam koji je uvrstio različite obrasce rada, svaki igrač ima svoju posebnost.

Mi smo divna priča. Kanada igra s Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu, imamo protiv sebe Modrića, Kovačića, Livakovića... Bit će to jako teška utakmica i zato je jasno da imamo veliki motiv."

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Podsjetimo, Hrvatska je u prvom kolu odigrala jako dosadnu utakmicu protiv Maroka koja je završena s mršavih 0:0.

Utakmica Hrvatska - Kanada igra se sutra od 17 sati na stadionu Khalifa i jasno je da su Vatreni, bez obzira na sve, favoriti u ovoj utakmici. 

Promo

Top Komentari

VenamaHrabrih
Nije rekao yebati, nego syebati. Ali kao da je vama dnovinarima to važno. Danas ćete se zgražavati, a sutra po običaju pojesti qovno, ubijeđujući kako društvene mreže šire lažne informacije. Doduše, bilo bi čudo da kod vas u tzv redakciji neko za bosanski, a ne engleski
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi