John Obi Mikel otišao po posljednju veliku isplatu
Foto - EPA

Nigerijski fudbaler

John Obi Mikel otišao po posljednju veliku isplatu

Midhat Šljivak

Iskusni nigerijski fudbaler John Obi Mikel (34) našao je novi klub.

Nekadašnji vezista Chelseaja završio je saradnju sa Stoke Cityjem, gdje je nastupao u prošloj sezoni, a od jučer je novi član ekipe Al-Kuwaita.

Iskusni veznjak potpisao je ugovor i predvodit će ovaj tim u narednoj sezoni, a i za njega će ovo biti novo životno iskustvo nakon nastupa u Engleskoj, Kini i Turskoj i vjerovatno posljednja velika isplata za kraj karijere.

Obi Mikel je slavu stekao igrajući za londonski Chelsea u periodu od 2006. do 2017. godine.

Nigerijac je bio dio zaista odlične ekipe sa kojom je osvojio čak devet trofeja među kojima su dvije Premier lige i Liga prvaka.

Nakon odlaska iz Londona odradio je dvije sezone u Kini. Potom je igrao još za Middlesbrough, Trabzonspor i Stoke City.

Za londonske Plavce nastupio je u ukupno 372 utakmice i postigao je šest pogodaka.

Mikel je za selekciju Nigerije odigrao 91 meč i postigao je šest pogodaka, a nacionalni tim je napustio prije dvije godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi