Mikel: Hazard je najgori igrač na treninzima
FOTO - EPA

Mikel: Hazard je najgori igrač na treninzima

Adnan Beganović

Ne tako davno, jedan od najboljih igrača na svijetu, Eden Hazard, od svog dolaska u Real muku muči sa povredama i nekako se čini da više nikada neće biti igrač kakav je bio dok je nastupao za Chelsea.

Sve više se u fudbalskim krugovima polemiše o Hazardovim povredama, a čini se da je izjava njegovog nekadašnjeg saigrača John Obi Mikela zapravo otkrila jedan od uzroka čestih povreda belgijskog reprezentativca.

Naime, Mikel je otkrio da je Hazard fudbaler koji na treninzima ništa ne radi, da jedva čeka kraj treninga, no da i pored toga za vikend bude najbolji na terenu.

"Vjerujte, kada smo trenirali, on je samo stajao i čekao kraj treninga. Nevjerovatno je lijen, ali nedjeljom bi bio najbolji igrač na terenu", rekao je Mikel pa dodao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Uvijek sam govorio da je jedan od najtalentovanijih igrača na svijetu. On ima sve, brzinu, snagu, vještinu i tehniku. Odmah je do Messija i Ronalda, ali samo kada bi htio. Govorio je nekada da želi biti kao oni, ne kao Messi jer ga je smatrao za čovjeka s druge planete, ali da kao Ronaldo. To je govorio, no nije trenirao u skladu s tim. Hazard je najgori igrač na treninzima sa kojima sam ikad igrao. On je bio toliko dobar na utakmicama da mu nikad niko nije mogao zamjeriti to što ne radi ništa na treninzima."

Top Komentari

m1987
Došlo sad sve na naplatu :(
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi