Ništa ne boli navijače Chelseaja kao taj poraz od Barcelone: ""Ne znate šta dešavalo u svlačionici"

Prisjetio se legendarnog meča iz 2009. godine

Ništa ne boli navijače Chelseaja kao taj poraz od Barcelone: ""Ne znate šta dešavalo u svlačionici"

E. Čaušević

Chelsea i Barcelona su u prošlosti odigrali nekoliko nevjerovatnih utakmica u nokaut fazama Lige prvaka.

Zbog svega toga su ovi klubovi veliki rivali, a o nekim njihovim utakmicama se i danas priča. To se posebno odnosi na meč iz polufinala Lige prvaka 2009. godine kada je na Stamford Bridgeu bilo 1:1 i Barcelona je na kraju uspjela da se plasira u finale.

Chelsea je do posljednje sekunde vodio sa 1:0 i imao plasman dalje, a onda je Andres Iniesta postigao nevjerovatan gol i poslao svoj tim u finale. Međutim, ovo je sigurno bila jedna od najkotroverznijih mečeva u Ligi prvaka.

Tada je glavni sudija bio Tom Henning Ovrebo koji je prema mišljenju mnogih itekako ošteti Chelsea u ovom meču. Ovrebo je propustio šansu da svira dva penala za domaće kod rezultata 1:0 što je čini se prelomilo utakmicu.

Te noći sjetio se i nekadašnji veznjak londonskog kluba John Obi Mikel. Nakon utakmice igrači Cheseaja su žestoko prigovarali glavnom sudiji, a prednjačio je Didier Drogba koji se okrenuo prema kameri i rekao je "Ovo je je*ena sramota".

Mikel je poručio da je u tunelu i u svlačionici bilo svega, te da se igrači jednostavno nisu mogli pomiriti s činjenicom da su na takav način ispali, a već su jednom nogom bili u finalu.

"Ne znate šta se tek dešavalo u svlačionici. Nastao je haos u tunelu i svlačionici nakon utakmice. Flaše i ostale stvari su se razbijale. Stolovi su bili polomljeni i svi su vrištali i pokazivali svoje frustracije. Ne znam kao je sada, ali tada je bilo neprihvatljivo da gubimo utakmice posebno jer je to bila luda noć. Drogba je izgubio živce na terenu i sve je počelo od toga. Svi kažu da smo oštećeni i da smo trebali u finale i zaista je šteta što to nismo uspjeli jer bismo sigurno na kraju došli do titule", rekao je Mikel.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nakon svih dešavanja u Londonu UEFA je suspendovala Drogbu na pet utakmica, dok je Jose Bosingwa dobio tri utakmice kazne.

Ovrebo je prije dvije godine izjavio da još uvijek dobija prijetnje smrću zbog te utakmice, te da se zbog toga povukao iz javnog života.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mahatma.Barbie
Samo 2 penala? Ja mislim da su bila bar 4. Bar to nije teško naći na YouTube-u.
11 1
Grohot
Dva?
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi