John Obi Mikel prihvatio bogatu ponudu iz Kine

Nakon Oscara u Kinu ide i Obi Mikel

John Obi Mikel prihvatio bogatu ponudu iz Kine

M. Šljivak

Još jedan fudbaler Chelseaja karijeru će nastaviti u Kini.

Nigerijac John Obi Mikel odlučio je da prihvati ponudu ekipe Tianjin Teda, koja mu je ponudila sumu od 165.000 eura sedmično.

Ovaj 29-godišnji veznjak se u posljednji čas predomislio što se transfera tiče. Bilo je izvjesno kako će napustiti Chelsea, a bio je na pragu potpisa za špansku Valenciju.

Ipak, na kraju se Mikel predomislio. Odlučio se umjesto odlaska na Mestallu prihvatiti kineski novac i on će pojačati plejadu igrača koji su u Kinu stigli iz Evrope.

Nigerijski fudbaler je dres Plavaca iz Londona nosio prethodnih deset godina. Međutim, ove sezone nije dobio nijedne sekunde za igru kod Antonija Contea, pa se odlučio na odlazak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On će tako postati drugi igrač londonskog tima koji je ove zime otišao u Kinu, a ranije je klub napustio Brazilac Oscar, koji je pojačao Shanghai SIPG.

Mikel je za Chelsea odigrao 249 utakmica, a postigao je jedan pogodak.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi