John Obi Mikel u pregovorima sa brazilskim velikanom

Nakon otkaza u Turskoj

John Obi Mikel u pregovorima sa brazilskim velikanom

Nekadašnji veznjak Chelseaja John Obi Mikel ostao je bez angažmana zbog koronavirusa.

Tačnije, 32-godišnji Nigerijac je javno kritikovao turske vlasti, u vrijeme dok se tamošnji šampionat još igrao, jer ne prekidaju takmičenje uprkos globalnoj pandemiji novog koronavirusa. Zbog takvog javnost istupa, Trabzonspor mu je uručio slobodne papire.

Međutim, Obi Mikel bi jako brzo mogao pronaći novi klub.

Pojavile su se špekulacije da iskusnog Nigerijca u svojim redovima želi vidjeti brazilski velikan Botafogo.

Vjeruje se da pregovori dvije strane traju već nekoliko dana, a navodno je Botafogo Nigerijcu već prezentovao svoju ponudu. Sada se čeka njegov odgovor.

Inače, klub iz Rio de Janeira je nedavno uspio u svoje redove dovesti Keisukea Hondu, dok se pregovaralo i sa Yayom Toureom. Ipak, još nije došlo do dogovora između Botafoga i Toura.

Kada je Obi Mikel u pitanju, on je od napuštanja Chelseaja 2017. godine nastupao za kineski Tianjin Teda, Middlesbrough i Trabzonspor

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi