"Tražili su da obrišem post na Instagramu, poslije ovoga se ne bih ni vratio u Tursku"

Mikel raskinuo s Trabzonsporom

"Tražili su da obrišem post na Instagramu, poslije ovoga se ne bih ni vratio u Tursku"

E. Škorić

Nigerijski nogometaš John Obi Mikel doživio je neprijatnost u Turskoj, na kraju je raskinuo ugovor s Trabzonsporom.

Mikel je u jeku pandemije koronavirusa izrazio zabrinutost, pomalo se kritički osvrnuo na situaciju u Turskoj gdje se nogomet najnormalnije igrao dok je ostatak Evrope suspendovao sve sportske aktivnosti u strahu od širenja zaraze.

Mikelov status na Instagramu, u kojem je poručio da je "život više od nogometa i ne želim igrati u ovoj situaciji", bio je dovoljan čelnicima Trabzonspora da prekinu saradnju iako je imao ugovor do ljeta 2021. godine.

"Nakon što sam podijelio svoje mišljenje na Instagramu, uprava kluba tražila je da izbrišem svoj post", rekao je bivši igrač Chelseaja za Foot Mercato, dodavši:

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Odgovorio sam da je to moje mišljenje i mislim da je u ovoj situaciji najvažnije da se spase ljudski životi. Da, stvarno smo željeli postati prvaci, ali ne pod svaku cijenu. Rekli su mi da se nakon toga neću moći vratiti. Ali nakon ovoga što sam vidio u Turskoj, ja se ni ne želim vratiti".

Tridesetdvogodišnji zadnji vezni je u karijeri igrao za Lyn, Chlelsea, Tianjin Teda, Middlesbrough i Trabzonspor, u čijim redovima je upisao 23 nastupa, ali se nije upisivao u strijelce.

Top Komentari

AmarSahi
U Turskoj su izgleda važnije pare od zdravlja....
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi