John Terry preuzima Begovićev Bournemouth?

Gasi vatru na vreloj stolici Trešnjica

John Terry preuzima Begovićev Bournemouth?

S. Grebović

Legendarni kapiten londonskog Chelseja John Terry, uskoro bi se mogao naći pred prvim samostalnim trenerskim poslom.

John Terry danas vrlo uspješno radi kao pomoćnik Deanu Smithu u Aston Villi, a mediji na Otoku javljaju kako je bivši kapiten Plavaca jedan od najozbiljnijih kandidata za uzavrelu stolicu Bournemoutha.

Čelnici Trešnjica su jučer otpustili doskorašnjeg menadžera ekipe Jasona Tindalla nakon što je vezao četiri poraza u Championshipu.

Bornemouth je trenutno šesti na tabeli sa 42 osvojena boa, odnosno tačno poziciju iznad crte za mesto u play offu, a na devet bodova od Brentforda koji je u zoni za direktan plasman u Premier ligu.

Terry je tek dvije i po godine u ovom poslu, ali u Bornemouthu vjeruju da bi mogao da bude uspješan bar djelimično kao što je bio kao igrač.

Sa ekipom sa Stamford Bridgea je osvojio pet titula Premier lige, uz jednu Ligu šampiona i brojne druge kupove.

Top Komentari

Pajver
Kad ga to begović kupi pa da je njegov niste pisali o tome
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi