Na današnji dan se okliznuo John Terry

Grozna noć za Chelsea i njegovog kapitena

Na današnji dan se okliznuo John Terry

Prošlo je tačno 12 godina od jednog od najzanimljivijih finala Lige šampiona u ovom stoljeću. 

Na Lužniki stadionu u Moskvi snage su odmjerili Manchester United i Chelsea, a susret će vječno ostati upamćen po tome što se tadašnji kapiten Plavaca John Terry okliznuo i promašio penal kojim je mogao donijeti prvi trofej prvaka Evrope svom klubu.

Bilo je to prvo finale Lige prvaka u kojem su se sastali engleski klubovi. United je bio predvođen zvijezdama kao što su Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney ili Carlos Tevez a s druge strane su im se suprostavile veličine poput Didiera Drogbe, Michaela Balacka, Franka Lamparda i brojni drugi.

Crveni su prvi stigli do vodstva i to u 26. minuti jer je pogodio Ronaldo. Pred sami kraj prvog dijela londonska ekipa je poravnala rezultat i to golom Franka Lamparda.

Nekoliko šansi vđeno je na obje strane prije odlaska u produžetke, pa kanije i penale ali golova više nije bilo.

Pristupilo se izvođenju najstrožnijih kazni, a obzirom da smo među prvih osam penala vidjeli samo jedan promašeni - Ronaldov, Chelsea je imao meč loptu u petoj seriji. Lopti je prišao kapiten Terry, ali se okliznuo i pogodio stativu.

To je očigledno bio prevelik šok za Plavce koji se do kraja nisu pribrali pa su promašili još jedan penal za što je kriv Nicolas Anelka. Prije toga siguran za United bio je Ryan Giggs i slavlje u crvenom dijelu Lužniki stadiona moglo je da počne.

Bila je to prva titula za United u Ligi prvaka poslije devet godina, ukupno treća u historiji kluba i do sada posljednja. Chelsea je te noći propustio šansu da se domogne prvog pehara, ali je to učinio četiri godine kasnije u Minhenu kada je pobijedio Bayern i to baš na penale.

Podsjetimo se za kraj i kako su izgledale startne postave te noći u Moskvi:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Manchester United: Van Der Sar, Brown, Evras, Ferdinand, Vidić, Carrick, Scholes, Hargreaves, Ronaldo, Tevez, Rooney.

Chelsea: Čeh, Essien, A. Cole, Carvalho, Terry, Makelele, Ballack, Lampard, Joe Cole, Malouda, Drogba.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

.....
Kakav naslov HAHAHAHAH
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti