"Moja garaža Specijal" - Prvenstvo sa mnogo iznenađenja, biće zanimljivo do samog kraja

EP ulazi u samu završnicu

"Moja garaža Specijal" - Prvenstvo sa mnogo iznenađenja, biće zanimljivo do samog kraja

A. Beganović

Evropsko prvenstvo polako ulazi u svoju završnicu, a do kraja će se odigrati još sedam utakmica - četiri četvrtfinalne, dvije polufinalne i finalna.

U 10 epizodi podcasta "Moja Garaža Specijal" gost komentator, nekadašnji bosanskohercegovački reprezentativac Omer Joldić osvrnuo se na neke od mečeva osmine finala.

"Mislim da je dobro da je prvenstvo sa mnogo iznenađenja. Biće zanimljivo do kraja. Vjerujem da će gledaoci uživati i nadam se da će trend sa mnogo golova na mečevima nastaviti", istakao je na početku razgovora naš gost komentator.

"Francuzi su individualno najjača reprezentacija, neka se niko ne uvrijedi. Ali, imamo Mbappea koji vrijedi koliko vrijedi, ali ne postigne pogodak na prvenstvu. Najviše su razočarali, a već se vidjelo u grupi da to nije to to, istakao je Joldić i dodao:

"Imao je Deschamps problema poziciji lijevog boćnog, ali kada imate tri tima, definitivno ćete snositi odgovornost. Bez obzira na sve kritike, ne može se i ne smije desiti da prokockaš dva gola prednosti deset minuta do kraja meča".

Osvrnuo se Joldić i na derbi osmine finala u kojem je Engleska bila bolja od Njemačke.

"Svi se žale na žrijeb, pogotovo što će Englezi ako dođu do finala skoro sve utakmice igrati na Wembleyju. Mislim da je duel Engleske i Njemačke opravdao očekivanja. Imala je Njemačka svoje prilike, čak i bolje, ali onda prime golove kakve prime. Kao trener moram se osvrnuti na Sterlinga koji je kod gola napravio jednu individualnu akciju koja mora biti primjer mlađim igračima".

Govorio je Joldić i o utakmici Švedske i Ukrajine, a emisiju možete pogledati u video prilogu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.